Büyükşehir’in 2019 bütçesi 2 milyar 550 milyon lira

Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Bütçesi 2 milyar 550 milyon lira olarak kabul edildi.

Büyükşehir’in 2019 bütçesi 2 milyar 550 milyon lira

HATİCE DAL

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3’cü oturumunda görüşülen 2019 yılı bütçesinde gelir kalemi 2 milyar 550 milyon, gider kalemi de 2 milyar 300 milyon lira olarak belirlendi. Yatırımlara ayrılan 685 milyon liranın aslan payını ise 430 milyon lira ile ulaşım aldı. Bütçe oy çokluğu ile kabul edildi. 

MİLLET BAHÇESİ OCAK’TA BAŞLIYOR…

Stadyum meydanın da millet bahçesi olarak hayata geçirilecek projenin inşaatı Ocak ayında TOKİ tarafından başlatılacak. Projenin alt kısmın da otopark üst kısmında ise, millet bahçesi yer alacak. 

SUYA ÜÇÜNCÜ İNDİRİM…

Öte yandan BUSKİ’nin 2019 Mali Yılı bütçesi 1 milyar 182 milyon lira olarak belirlendi. Genel Kurul’da ayrıca Başkan Aktaş, 2019 Ocak ayında TÜFE’ye göre su fiyatlarında yüzde 1.44 oranında indirim olacağı müjdesini verdi. 

Çevreci okullara ‘Yeşil karne’ 

Okullarda enerji verimliliği ile çevre korumaya yönelik tedbirlerin alınması amacıyla, Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Yaklaşık 400 okulu kapsayan protokole göre; İlkokul 3. ve 4. sınıflar, enerji verimliliği ile çevre bilinci alanlarında yıl boyunca eğitimlere tabi tutulacak. Bir eğitim-öğretim dönemini kapsayacak olan uygulama sonunda başarılı olan okullar ‘yeşil karne’ ile ödüllendirilecek.

Projenin, öğrencilerde enerji verimliliği ve çevre koruma şuurunu oluşturmayı hedeflediğini kaydeden Başkan Aktaş, “Öğrencilerin, atık önleme, azaltma ve geri kazanım, enerji verimliliğiyle oluşacak fırsatlar konusunda bilinçleri artacak. Bu proje sayesinde ciddi kazanımlar sağlayacağız. Biz büyük bir gayretle çocuklarımızı destekleyeceğiz. Başarılı okullar mayıs ayında belirlenecek. Haziran ayında da Yeşil Karne alan okullara çeşitli ödüller verilecek” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X