Büyüme yıl sonuna doğru başlayacak

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, ”Beklentimiz ekonomideki duraklamanın yıl sonuna doğru artı büyümeye doğru geçeceği yönünde. Biz buna inanıyoruz. IMF’nin raporunda da bu yönde bir beklenti var” dedi.

Büyüme yıl sonuna doğru başlayacak

Uçarmak, Isparta’da yaptığı açıklamada, kaliteli ürün üretenlerin herhangi bir dış ticaret birimi oluşturmadan elektronik ticaretle ürününü dışarıya pazarlama imkanının olduğunu söyledi. Küçük ancak nitelikli iş yapan kooperatiflerin elektronik ticaretle yürüttüğü işte ayrı bir lojistik birimi oluşturduklarını aktaran Uçarmak, gelecek beş yılda Türkiye’deki dış ticaret firmalarının, cirolarının asgari yüzde 10’unu elektronik ticaretten gelir elde etmek üzerine kuracaklarını ifade etti.

KREDİ İMKANI ARTACAK

Beklentilerinin ekonomideki duraklamanın yıl sonuna doğru artı büyümeye doğru geçeceği yönünde olduğunu vurgulayan Uçarmak, ”Biz buna inanıyoruz. IMF’nin raporunda da bu yönde bir beklenti var. Özel bankalar da Merkez Bankasının açıkladığı faiz oranlarına uymada bir miktar kendilerini motive etmeye çalışırlarsa ben kredi hacminde ciddi bir genişleme bekliyorum. Enflasyonun düşmesine bağlı olarak faizlerin eskisi kadar katı olarak takip edilmediğini, inisiyatif alınarak sürdürüldüğünü görüyorum. İnşallah tek haneli rakamlarda bunun etkisini daha çok göreceğiz. Öyle olduğunda esnafa daha kolay kredi verme imkanı gelişecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X