Çağdaş Öncü Okulları, Ata’yı unutmadı

Bursa’da 10 Kasım töreni deyince akla ilk gelen Çağdaş Öncü Okulları bugün de büyük bir 10 Kasım performansına imza attı.

Çağdaş Öncü Okulları, Ata’yı unutmadı

Bursa’da insanların aylar öncesinden beklediği, hakkında konuştuğu, merakların uyandığı tören, bugün Çağdaş Öncü Okulları konferans salonunda gerçekleştirildi.

Edebiyat öğretmeni ve bir lise öğrencisinin oratoryosu ile başlayan tören, müzik öğretmenlerinin canlı solo performansı ile devam etti.

Ardından ortaokul korosu “kalk” “uyan” şarkılarıyla Atalarına olan özlemi dile getirdi. Koronun efsanesi performansından sonra, görsel sanatlar zümremizin üstün yaratıcılığı ve edebiyat öğretmenlerimizin katkılarıyla oluşturulan ilkokul 1. sınıfların video gösterileri sunuldu.

Atatürk’ün videoları ile 1. sınıf öğrencilerinin montajladığı Atam benimle sunumdan tüm Türkiye’ye armağan olacak bir başyapıt ortaya çıktı. Bu videoda çocuklarımız Atatürk ile sohbet etti. Ona sorular sordu ve Atatürk de onlarla sohbet edip sorularını cevapladı.

Adeta günümüz gençlerine tarihin içinden, nutuktan, Atatürk hatıralarından ilhamlarla oluşturulan mesajlar iletildi.

Sonda sahneye videonun aktörleri olan ilkokul 1. sınıf öğrencileri çıkıp karanlıkların içinde birer mum oldular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X