Çağın bağımlılığından kurtulmak için üç öneri

19. yüzyılın son çeyreğine girilirken icat edildi. 20. yüzyılda tüm dünyada hızla yaygınlaştı. Milenyum yaklaşırken bir kabloya bağlı olmaksızın kullanılabilmeye başlandı…

Çağın bağımlılığından kurtulmak için üç öneri

Ve 21. yüzyılla birlikte akıllı modelleriyle dünyada insanlar tarafından belki de en fazla kullanılan alet haline geldi. Telefondan bahsediyoruz. En ilkel modeli günümüzden yaklaşık bir buçuk asır önce keşfedilen telefon bugün için insanlığın olmazsa olmazı. Hatta bazıları için çağımızın akıllı telefonları neredeyse bir bağımlılık. Peki bu bağımlılıktan kurtulmanın bir yolu var mı? Belki kesin bir reçete değil ama bunun için bazı öneriler var.

Olay Gazetesi Yazarı Selahattin Adıgüzeller bugünkü köşesinde, İngiltere’de yayınlanan bir kitaptan alıntılarla telefon bağımlılığından kurtulmak için neler yapılması gerektiğini aktarıyor.

Akıllı ol yoksa aklını alır akıllı cep telefonun!

Araştırmalara göre, İngiltere’de yetişkinler günde ortalama 33 kez, 20 yaş altı gençler ise tam 90 kez cep telefonlarına bakıyorlarmış.

Bizde acaba bu oran kaçtır?

En az iki katı fazla olduğuna bahse girerim.

Uzmanlar, akıllı cep telefonunda fazla vakit geçirmenin, hafızaya, derin düşünmeye ve odaklanma konusunda ciddi zararı olduğunu söylüyorlar.

Peki iletişim emziği şu akıllı cep telefonu bağımlılığından nasıl kurtulacağız?

 

*

 

Çare olur mu bilemem ama İngiltere’de bu konuda kitap çıkmış…

Adı; “Telefonunuzdan nasıl ayrılırsınız: 30 günde hayatınızı geri alma planı”

3 öneride bulunuyor kitabın yazarı, bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere..

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X