Çağlar Fetih Müzesi’ne hayran kaldı ‘Dünyada böyle bir şey yok’

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, esere hayran kaldı.

Çağlar Fetih Müzesi’ne hayran kaldı ‘Dünyada böyle bir şey yok’

DERYA DEMİR

Müzeyi çok beğendiğini vurgulayan Çağlar, “Dünya’da böyle bir şey yok. Dünya’ya, Türkiye’ye ve Bursa’ya müthiş bir tarih hazırlanmış. Ne kadar gurur duysak, övünsek azdır. Müthiş bir müze olmuş” dedi..

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdi. Çağlar’a Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar eşlik etti. Başkan Dündar, müzeyi gezdirdiği Çağlar’a eser hakkında detaylı bilgi verdi. Müzenin her noktasını gezen ve hayranlığını gizleyemeyen Çağlar, katkısı olanlara teşekkür etti.

“MÜTHİŞ BİR TARİH HAZIRLANMIŞ”…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı tebrik eden Çağlar, “Dünyada böyle bir şey yok” diyerek hayranlığını dile getirdi. Müthiş bir müze olduğunun altını çizen Çağlar, “Şu anda şok olmuş vaziyetteyim. Müzeyi çok beğendim. Burada Osmanlı’yı, Osmanlı devletinin kuruluşunu, fetihleri, atalarımızı, nereden 21’nci yüzyıla geldiğimizi görüyoruz.

Bu müzede 700 sene önceki yıl geri getirilmiş. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum. Dünya’ya, Türkiye’ye ve Bursa’ya müthiş bir tarih hazırlamışlar. Ne kadar kendisiyle gurur duysak, övünsek azdır” diye konuştu. 

“BURSA ÜLKE DIŞINA ÇIKTI”

Ziyaretleri dolayısıyla Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Ziyaretçi sayımız her geçen gün artıyor. Müzemiz hakikaten Bursa’ya nefes aldırdı. Bursa’da turizm hareketlerinin biraz daha artması adına yeni bir ziyaret mekanı oldu.

Müzeyi, kasım ayında 52 bin kişi ziyaret ederken aralık ayında şuan itibari ile sayımız 15 bin 600’e ulaştı.  Her geçen gün bu rakamların arttığını görüyoruz. Bu da bize doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu müze Bursa’nın tanıtımına ciddi bir katkı sağlayacak. Farklı yerlerden gelen ziyaretçiler ile Bursa, ülke dışına çıktı. Artık dünyada şehirler yaşıyor.

Biz de buradan diyoruz ki, dünya şehirleri arasında Bursa da var” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda Başkan Dündar, günün anısına Çağlar’a, Osmangazi’nin tahtta oturuş şeklini gösteren bir biblo hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X