Çağlar’dan Dilek’e ziyaret

Devlet Eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret etti.

Çağlar’dan Dilek’e ziyaret

AYKUT GÜNGÖR

Mustafa Çağlar’ın da hazır bulunduğu ziyarette Çağlar ve Prof. Dr. Dilek, 26 Şubat’taki rektörlük seçimlerini değerlendirdi.

YAPILAN HİZMETLERİ GÖZARDI EDEMEYİZ

Üniversitenin önemli bir seçim arefesinde olduğunun altını çizen Çağlar, “Güzel görevler yaptınız. Tekrar bir seçim startına giriyorsunuz. Arkadaşlarımızın bunu güzel değerlendireceği inancındayız. Ben iş adamı, sanayici, eski bir bakan, bir medya sahibi olarak sizden çok mutluyuz. Bursa sizden güzel hizmetler gördü. Bu hizmetlerin devamlı olmasını dileriz. Tabii öğretim üyeleri seçer Cumhurbaşkanı atar bu sürece karışamayız. Ama biz birşeyi göz ardı edemeyiz. Yapılan hizmetler için teşekkür etmemize de kimse mani olamaz. Çünkü hizmetleri göz ardı edersek o zaman hizmetlere talip olacak insan bulamayız” diye konuştu.

Bursa’ya sağlık alanında yaptığı katkılara da değinen Çağlar, “Rahmetli annem verdiğim harçlıkları biriktirmiş Tıp Fakültesi’ne klinik yaptırmış. Ufacık birşey ama ama onu sağlayabilmek önemli. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi’ne ek bölüm yapılması için 4 dönüm arazimi hibe ettim” dedi.

BURSA ÜNİVERSİTE’YE SAHİP ÇIKTI

26 Şubat’taki seçimler öncesi tekrar aday olan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de, üniversiteye desteğinden dolayı Çağlar’a teşekkür etti. 

Bursa’nın UÜ’ye sahip çıktığını vurgulayan Dilek, “Bursa bize büyük destek oldu. Olay Medya bunların başındaydı. Ben şahsınıza çalışanlarınıza teşekkürlerimizi sunuyorum.Devletimizin üniversitemize yeni yatırımlar için ayırdığı bütçe yılda 6 milyon, altyapıyla ilgili ayırdığı bütçe ise 1.5 milyon. Büyükşehir Belediyesi’nin bize yaptığı yatırım da 14 milyona yaklaşıyor. 1 yıl sonra Türkiye’nin en güzel kampüsü olacağız. Eğitim alanında da çok başarılı çalışmalarımız var. İddia ediyorum Türkiye’nin en huzurlu üniversitesiyiz. 4 yıl rektörlük yaptım ama geri dönüp baktığımda gerçekten mutluyum. Yeni dönem öğretim üyelerinin, Cumhurbaşkanı’nın takdiri çok önemli. Biz yine göreve talibiz” diye konuştu. 

YÜZDE 51’İN ALTINDA OY ALIRSAK GÖREVE TALİP OLMAYACAĞIZ

Rektörlük seçimleri için iddialı konuşan Dilek, “Yönetim olarak yüzde 51’in altında oy alırsak biz rektörlükte ve rektör yönetiminde görev almayacağız. Bunu kendi aramızda belirledik. Ortak akıl ortak vicdan dedik. Başarırsak yola devam edeceğiz” dedi.  

Çağlar’a üniversitenin 4 yıllık çalışmalarını kapsayan dosya sunan Dilek, yeni projeler hakkında bilgi verdi. 

Ziyarete; Olay Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali İnan, Olay Gazetesi Genel Yayın Müdürü Engin Özpınar, Olay Televizyonu Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat, Olay Gazetesi yazarları Ahmet Emin Yılmaz, Mustafa Özdal, Olay Medya Spor Müdürü Orhan Güney, Olay Televizyonu Haber Müdürü Esat Kaplan ve Olay Televizyonu Program Müdürü Uygar Külhaşoğlu da katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X