Çağlar’dan işadamlarına Rusya hedefi: 100 milyar dolar ticaret

200’e yakın Türk işadamının üye olduğu, Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Derneği internet sitesinde, uçak krizini çözen Cavit Çağlar’la yapılmış röportaj yayınlandı.

Çağlar’dan işadamlarına Rusya hedefi: 100 milyar dolar ticaret

Moskova’da kurulan ve Rusya’da faaliyet gösteren 200’e yakın Türk işadamının üye olduğu Rus-Türk İşadamları Derneği internet sitesinde uçak krizini çözen Cavit Çağlar’la yapılmış röportaj yayınlandı.

Olay Gazetesi Ahmet Emin Yılmaz da bugünkü köşesinde Cavit Çağlar’ın bu röportajına yer veriyor. Çağlar röportajında, kriz günlerinin geride kaldığını söylüyor ve Türk işadamlarına yeni hedefler gösteriyor.

İşadamlarına yeni hedef gösterdi: Rusya ile 100 milyar dolar ticaret

Rusya’nın başkenti Moskova’da 1997 yılında kurulan bir dernek var: Rus-Türk İşadamları Birliği. Kısa adıyla RTİB olarak bilinen dernek öncelikle Rusya’da bulunan Türk girişimci ve işadamlarıyla yaşamını sürdüren Türk toplumunun dayanışmasını sağlamayı, sorunlara çözüm üretmeyi amaçlıyor.

Bunu yaparken de, Rus toplumu ile makamları nezdinde ülkemizin tanıtım faaliyetlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

RTİB yönetimiyle, geçen yıl Cavit Çağlar’ın Kremlin’de Putin’den dostluk nişanı aldığı töreni izlemek için gittiğimiz Moskova’da tanışmıştık.

Rusya’da 12 milyar Dolar tutarında yatırımları olan 200 civarı Türk işadamı üyesiyle 100 bin kişiye istihdam sağlayan güçlü bir dernek.

Fakat…

Yaşanan uçak krizi sonrası gelişmelerinde yatırımları durdurulduğu ve şantiyeleri kapatıldığı için ciddi sıkıntı yaşayan Türk işadamları, iki ülke  arasındaki ilişkilerin düzelmesini sağlayan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a duydukları minneti verdikleri yemekte plaket takdim ederek göstermişlerdi.

Bu derneğin bir de güçlü internet sitesi var.

İşte…

Türk işadamlarının faaliyetlerini duyuran RTİB internet sitesinde Cavit Çağlar’la yapılan bir röportaj yayınlandı.

Gördük ki…

Fuad Safarov imzalı röportajda Çağlar işadamlarına yeni hedefler gösteriyor.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X