Çağlar’dan tam not: Işıklar Mobilya’nın yeni tesisini inceledi

Mobilya sektörünün öncülerinden Işıklar Mobilya ve Dekorasyon firmasının yeni tesislerini ziyaret eden Devlet eski Bakanı Çağlar, ‘’Bursalı hemşehriniz olarak her daim yanınızdayım” dedi.

Çağlar’dan tam not: Işıklar Mobilya’nın yeni tesisini inceledi

HATİCE DAL

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, mobilya ile dekorasyon sektörünün öncü firmalarından Işıklar Mobilya ve Dekorasyon firmasının yeni üretim tesisini ziyaret etti. Hasanağa Organize Sanayi Bölgesin’de(HOSAB) bulunan ve resmi açılışının 2 ay sonra yapılması planlanan dev üretim tesisinde incelemelerde bulunan Cavit Çağlar, firma sahibi Gökhan Işık’a tebriklerini iletti. Kurulan tesisin dünya çapında standartlara sahip olduğunu belirten Cavit Çağlar, ‘’Şöhretiniz Türkiye sınırlarını aştı ve bununla gurur duyuyoruz. Tekstil, ağaç ve mobilya işlerinin hepsini bir araya koyuyorsunuz. Şu anda fabrikanın tam olarak tamamlanmamış hali bile oldukça güzel. Bir de bittikten sonra görmemiz lazım. Daha güzel işler başaracağınızdan hiç şüphem yok. Bursalı hemşehriniz olarak her daim yanınızda yer alacağımdan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

MOBİLYA DEVLERİNE ÜRETİM

Gökhan Işık da, firma hakkında bilgiler verdi. Küçük bir atölyeden dünyaya açılış serüvenini anlatan Işık, ‘’Firmamız 1969 yılında babam Mustafa Işık tarafından kuruldu. O dönemlerde küçük bir atölye iken daha sonrasında Bursa için hatırı sayılır bir kapasitede iş yapmaya başlandı. Babamız vefat ettikten sonra devraldığımız ekmek teknesini nasıl geliştireceğimize dair çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların sonucu olarak da Türkiye’de ve dünyada birçok mobilya devinin imalatlarını üstlendik” dedi.

İTALYA İLE YARIŞABİLİRİZ

Yeni yapılan fabrika ile yıllık cirolarının 4 katını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Işık, ‘’Toplamda 13 bin 500 metre alanda imalat yapmaktayız. Bursa öncelikle hazır mobilya konusunda İnegöl ile iyi bir ivme kazandı. Bizi diğer firmalardan ayıran bir özelliğimiz, inşaatlara göre özel imalatları hayata geçiyoruz ve hazır mobilya değil dekorasyon ağırlıklı mobilya yapıyoruz. Türkiye’de bu anlamda ilk 10 firma arasındayız” diye konuştu. Gökhan Işık, dünyada mobilya dendiğinde ilk akla gelen ülke olan İtalya ile de artık yarışabileceklerinin altını çizdi.

EN ÇOK İHRACAT YAPAN 12’NCİ FİRMA

Bursa’daki istihdama da önemli katkılarda bulunan Işıklar Mobilya ve Dekorasyon firması, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği tarafından 2016 ihracat rakamlarına göre ‘Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri’ alt grubunda Türkiye genelinde en çok ihracatı yapan 12’nci firma unvanını aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X