Çağlayan fırıncıların sorunlarını dinledi

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçedeki farklı sektör gruplarına yönelik toplantıları çerçevesinde fırın esnafı ile bir araya geldi. 

Çağlayan fırıncıların sorunlarını dinledi

NEVZAT OKUMUŞ

Çağlayan, Orhangazi Fırıncılar ve Unlu Mamülleri Kooperatifi Başkanı Yusuf Matur, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turgay Durmuş ile ilçede faaliyet gösteren fırıncıların katıldığı toplantıda sorunları dinledi.

Orhangazi Fırıncılar ve Unlu Mamüller Kooperatifi Başkanı Yusuf Matur, fırıncıların yaşadığı en büyük sorunun sokakta satılan ekmek ile Orhangazi dışından getirilerek ilçede satışı yapılan ekmekler olduğunu belirterek, “Hijyen olmayan koşullarda satışın yapılması, vergisini veren fırıncı esnafını zor durumda bırakıyor” dedi. 

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, Orhangazi dışından getirilen ekmeğe artık sınırlama getirileceğini ifade ederek, “Bu hususa izin vermeyeceğiz. Fırıncı esnafımızın sorun yaşamaması için bu konuda biz de belediye olarak çalışmamızı yapacağız. Fırıncıların fiyat politikaları ile ilgili yaşadıkları sorunun da esnaf odası ile birlikte yapılacak çalışmalarla çözüme kavuşturulabilir” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca, esnafın kalifiye eleman sorunu da yaşadıkları belirtilerek, bu konuda Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile fırıncı ustası yetiştirilmesi için çalışma yapılması istendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X