Camiye gelen hediyeyi kaptı

Bursa’da 30 gün boyunca sabah namazına gelen 150 çocuk, bisiklet ve Bursaspor formasıyla ödüllendirildi.

Camiye gelen hediyeyi kaptı

Minikleri bu mutlu günlerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da yalnız bırakmadı. 

Çocuklara camiyi sevdirmeyi hedefleyen girişim, Demirtaş Mahallesi Merkez Camii cemaatinin talebi üzerine yapıldı. Cami cemaatinin adımıyla harekete geçen hayırsever vatandaşlar, bir ay boyunca aksatmadan sabah namazına gelen çocukları bisiklet ve Bursaspor formasıyla ödüllendirdi.

Büyükşehir Belediyesi ile Bursaspor Kulübü de vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik bu olaya katkıda bulundu. 

Merkez Camii’nde düzenlenen törenle, ödüller sahiplerine teslim edildi. İkindi namazını müteakip yapılan hediye dağıtım törenine, mahalle sakinleri ile bölgede yaşayan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Dualarla başlayan törende, bisiklet ve forma kazananları Nebi Alp isimli çocuk temsil etti. Minik Alp, kendilerine camiye gitme alışkanlığını kazandıran yetkililer ile hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha mutlu ve huzurlu yarınlar için günümüz çocuklarının manevi açıdan da iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu şekilde büyüyen bireylerin milletine ve devletine bağlılığının yüksek olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Milli ve manevi değerlere sahip gençler yetiştirmeliyiz.

Bu etkinlik o yüzden çok anlamlı. Bu çocuklar ‘aldıkları aşı ile’ milli ve manevi değerlere sahip olarak geleceğe hazırlanırlarsa, Allah’ın izniyle önümüz açık ve aydınlık” dedi. Başkan Aktaş, etkinliğe destek veren kurum ve kişileri tebrik etti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise toplum olarak çocukların yetişme şeklinden sorumlu olduklarını söyledi. Müreffeh bir gelecek için genç nesillere mutlaka yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Buradaki çocuklarımız Bursa’nın yarınıdır.

İçimizden belki bakanlar, valiler, belediye başkanları çıkacak. Kimisi esnaf, kimisi çiftçi, kimisi işçi olacak. Alanında iyi doktorlar, akademisyenler yetiştirelim fakat insanın içinde Allah korkusu yoksa yapılanların da hiçbir önemi yok.

Bu yolda önemli bir meşale yakan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzellikleri Bursa’nın her yerinde, ülkemizde görürüz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından 30 gün boyunca camiye gelen 150 çocuk, hediyelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun elinden aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X