Çamlıca’ya Mimar Sinan camii

Nilüfer’deki Çamlıca Mahallesi’nde 7 dönüm üzerinde 1000 metrekarelik alana yapılacak olan 2000 kişilik Mimar Sinan Camii’nin temeli dün törenle atıldı.

Çamlıca’ya Mimar Sinan camii

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mimar Sinan Camii’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, camilerin sosyal alanlar olduğunu belirterek, “Bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. Cami ve Kur’an kursu denince herkes hassasiyetle yaklaşıyor, çorbada tuzu olsun istiyor. Camiler bu memleketin bağımsızlığının, birliğinin, beraberliğinin önemli sembollerinden bir tanesidir” dedi.

Temeli atılan Mimar Sinan Camii’nin, tamamlandığında bölgeye değer katan bir eser olacağını söyleyen başkan Aktaş,  “Camilerimiz, inancımızın önemli sembollerindendir. Camiler, ibadethane kimliğinin yanında hem bir eğitim kurumu hem de sosyal faaliyetlerin de merkezidir.

Artık camilerimiz, sosyal alanlardan eğitim imkanlarına, toplantı salonlarına kadar çağın gerektirdiği tüm donanımlarla birlikte inşa ediliyor. Çamlıca’da 7 dönüm üzerinde 1000 metrekarelik alana konuşlandırılan 2000 kişilik Mimar Sinan Camii, tamamlandığında etrafına ışık saçacak ve bölgeye ciddi bir değer katacak. Böyle bir çalışmada bizim de tuzumuzun olması sevindirici” diye konuştu.

Başkan Aktaş, Mimar Sinan Cami’nde, Kur’an kursu, konferans salonu, kreş, millet bahçesi ve otopark düzenlemelerinin yer alacağını sözlerine ekledi.

Törene katılan AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin ve Refik Özen ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise hayırseverlerin de katkılarıyla temel atma aşamasına getirilen cami için gereken desteği vereceklerini belirtti. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X