Çanakkale Köprüsü’nde bağ kirişleri monte ediliyor

Tamamlandığında ‘dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü’ unvanını alacak, renk, figür ve diğer özellikleriyle ‘simgelerin köprüsü’ olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarında bağ kirişi montajına başlandı.

Çanakkale Köprüsü’nde bağ kirişleri monte ediliyor

Gelibolu ilçesindeki Sütlüce ve Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkileri arasında inşa edilecek köprü için çalışmalar aralıksız sürüyor. Sütlüce şantiyesinde köprü ayağına vinç yardımıyla bağ kirişi montajı gerçekleştirildi. Çalışmalar nedeniyle Çanakkale Boğazı, gemi geçişlerine çift yönlü kapatıldı. Lapseki tarafındaki köprü ayağının bağ kiriş montajının da yapılmasının ardından her birinin ağırlığı 800 ton olan kule bloklarının üst üste konulması işlemine geçilecek. 1915 Çanakkale Köprüsü, tasarımındaki inceliklerle de dünyada bir ilk olacak. Köprünün kule bağlantıları ve bağlantı unsurları Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaza boyanacak. Her iki yakada 333 metre yüksekliğindeki kulelerin üst kısmı da Seyit Onbaşı’nın Çanakkale Savaşları’nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde yapılacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümüne rastlayan 18 Mart 2022’de hizmete açılması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X