Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı etkinlikleri hazırlıkları kapsamında Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen heyetler, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ı ziyaret etti.

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı

Avustralya’nın Gazi İşleri Bakanlığı Müsteşarı Simon Lewis, Ankara Büyükelçisi James Larsen, Büyükelçilik Gazi İşleri Müşaviri Matthew McKeon ve Proje Müdürü Devrim Eskiyerli, Yeni Zelanda’nın Savunma Bakanlığı Miras Anma Törenleri ve Protokol Müdürü John McLeod, Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr ve Danışmanı Hale Kıvanç, Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Gelibolu Koordinatörü Peter Rider, Büyükelçilik Müsteşarı Tui Dewes, Çınar ile makamında görüştü.

Çınar, kabulünde yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılına fiilen girildiğini söyledi.

Çalışma, buluşma ve heyetlerin ziyaretlerinin çoğaldığını belirten Çınar, “Anzak töreni dediğimiz uluslararası tören boyutuna kısa bir süre kaldı. Dolayısıyla Yeni Zelanda ve Avustralya’dan heyetler geldi. Onlara hoş geldiniz diyoruz. Artık temel konular, geçen yılların tecrübeleriyle de bilinen şeyler. Programlarla ilgili daha detaylara ineceğiz” diye konuştu.

Lewis ise 2015 yılının kendileri için çok önemli olduğunu anlattı.

Bu senenin, 100 yıl önce savaşla başlayan dostluğu temsil ettiğini vurgulayan Lewis, “Bu sene törenlere ülkelerimizden başbakanlar katılacak. Türkiye’den de üst düzey bir katılım bekliyoruz. Türkiye’ye ve özellikle de Sayın Valim, iş birliğiniz ve bize her zamanki desteğiniz için size teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

McLeod da Çınar’a destek ve iş birliği için teşekkür etti.

Oldukça anlamlı bir zaman diliminde bulunduklarını dile getiren McLeod, “Ülkemiz insanları için de muhteşem bir olanak; burada onların törenlere katılmasını sağlayabilmeniz ya da ülkemizde kalanların bunları seyredebilmesi. Bizim için bulunmaz bir imkan. Onun için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X