Çanakkale’nin umudu Bursa

Çanakkale’yi hızlı tren heyecanı sardı. Tek umut ise Bursa…

Çanakkale’nin umudu Bursa

Çanakkale’yi hızlı tren heyecanı sardı. Tek umut ise Bursa…

23 Aralık 2012’de temeli atılan Bursa-Yenişehir hattı tünelden çıkamadı. 23 Mart 2018’de yapılan ihale için bütçe dengeleri nedeniyle adından “hızlı tren” çıktı ve umutlarımızı tüketti.

Fakat, Çanakkale’nin hızlı tren umudu Bursa’da. Çanakkale-Bandırma üzerinden Bursa’ya ulaşıp Ankara-İstanbul hattına bağlanmak için heyecan yaşıyorlar.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Bizimki tükendi, Çanakkale’nin hızlı tren için tek umudu Bursa!

Haberi… Çanakkale yerel medyasında gördük.  Gerçi, daha önce de hızlı trene Bursa’dan bağlanma arzularını okumuştuk, fakat bu defa daha heyecanlı olduklarını gördük.

Hatta…

Heyecandan çok iddialı bir görüntü var. “Çanakkale’ye hızlı tren müjdesi” başlıklı haberde şu cümle de iddialı beklentiyi ortaya koyuyor:

“Çanakkale-Bilecik hızlı tren projesinin 2021 yılında tamamlanması planlanıyor.”

Haberde…

Çanakkale- Bandırma-Bursa -Bilecik hattı yanı sıra Bandırma-Çanakkale-Tekirdağ hattı için de çalışma yapıldığı bilgisi var.

Proje tamamlandığında Bandırma-Bursa arasının 30 dakikaya, Bandırma-İzmir arasının 90 dakikaya, Bandırma-Tekirdağ arasının da 240 dakikaya ineceği bilgisi yine haberde yer alıyor.

Yolcu yanında yük taşımacılığı da yapılacağı vurgulanan haberde Bursa üzerinden Ankara-İstanbul hattına bağlanılacağı ifade edilirken, projeden yararlanacak sanayi bölgeleri de sıralanıyor.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X