Canilere ateş püskürdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde hunharca öldürüldükten yıllar sonra dere kenarında cesedi bulunan Sinem Yurdakul’un ailesi, katillerin önce hadım, sonra idam edilmesini istedi.

Canilere ateş püskürdü

Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi bütün Türkiye’yi ayağa kaldırırken, İnegöl’de öldürülen İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sinem Yurdakul’un ailesi de canilere ateş püskürdü. 

Anne Şerife ile baba Tahsin Yurdakul, kızlarıyla aynı kaderi paylaşan Özgecan’ın katiline lanetler yağdırdı. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine özel açıklamalarda bulunan acılı baba Tahsin Yurdakul, “O katillere şu anki Türkiye kanunlarına göre ağırlaştırılmış müebbet verilmeli. İdamı çok isterim. Böyle namussuzları şehrin meydanında assınlar. Bizim de canımız yandı. Ama bir şey yapamadık. Elimde olsa ben gereken cezayı veririm. Böyle canileri özendiriyorlar suç işlesin diye. Kesinlikle ağır cezalar verilmeli, caydırıcı olması lazım” dedi.

Türkiye’de yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen Yurdakul, “Türkiye’de kız evladı olmak gerçekten çok zor. Bu suçu işleyenler hadım edilip idam edilmeli. Bunlar olmuyorsa çok büyük caydırıcı bir ceza olmalı. 20 yaşındaki bir çocuğun gidip kolayca canını alıyorsun. Bu çocuk 20 yaşına kadar nasıl yetişti biliyor musun? Böyle kansızlar var” diye konuştu.

“KIZIM HİÇ YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBETTİ”

Anne Şerife Yurdakul ise, “Ben oraya çocuğumu okusun diye gönderdim. İki yılda ölüsünü elime aldım. Benim kızım da Özgecan gibi bir hiç yüzünden hayatını kaybetti. Böyle asil insanlar, namusuna, iffetine düşkün insanlar, asla tecavüzü içine atıp evine dönecek kızlar değildi. Özgecan, sesini çıkarmayıp, tecavüze uğrayıp evine de gidebilirdi. Ama yapılanları hazmedemedi, kaldıramadı, o yüzden direndi çocuk. Böyle asil kızlarımız var bizim” dedi.

“HADIM EDİLSİNLER”

Hunharca insan öldürenlerin ve tecavüz edenlerin şehrin meydanında asılması gerektiğini söyleyen anne Yurdakul, “Bak bakalım bir daha böyle bir şey yapıyorlar mı? Sıvazlaya sıvazlaya büyüttüğün evladına kalkıp da bu işi yapabiliyorlar mı? Hadım edeceksiniz. Cezaların caydırıcı olması gerekiyor. Özgecan ailesine de başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X