Cansuyu Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Şubesi Kurban Bayramı Yardımları

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin, kentteki yoksul aileler ile birlikte yetim çocuklara yönelik “Kurban Bayramı” yard…

Cansuyu Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Şubesi Kurban Bayramı Yardımları

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin, kentteki yoksul aileler ile birlikte yetim çocuklara yönelik “Kurban Bayramı” yardımlarına başladığı bildirildi. Konu ile ilgili yapılan yazılı basın açıklamasında, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kentteki çalışmalarını yoğunlaştıran Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yetimlere kol, kanat olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geride bıraktığımız Ramazan ayı içerisinde ilimizde yüzlerce insana gerek gıda ve gerekse giyim yardımında bulunan Cansuyu, Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında bu ağırlığını devam ettiriyor. Annesi, babası ve ya akrabaları tarafından bayram dolayısıyla üzerlerine elbiseleri, ellerine oyuncakları alınan arkadaşlarını görüp mağdur ve mahcup olmasın diyerek, tespit ettiği yetimleri tepeden tırnağa giydirerek yaralarına bir nebze merhem oluyor. Yetimler bizimde acımız. Onlara her an sahip olmak durumundayız. Cansuyu olarak Kurban Bayramı dolayısıyla giyim ve yaklaşan 2015-2016 eğitim-öğretim sezonu dolayısıyla kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bizler millet olarak, yetim ve öksüzleri bir kenara atarak onları gözden çıkaramayız. Nasıl ki komşumuzun acısını paylaşıyor, ihtiyaçlarına destek olabiliyor ve dertlerinin hayırla nihayete varması için koşturuyorsak, yetim ve öksüzlerimize de sahip çıkmalıyız. Peygamber efendimizin buyurduğu; ‘Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah-u Teala onu mutlaka cennete koyar (Tirmizî, Birr 14.) hadis-i şerifini unutmamalıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X