Çarşamba ve Altıparmak’ta ‘tabela’ denetimi

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki işyerlerinde yabancı dilde olan tabelaların Türkçe’ye çevrilmesi için başlattığı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Çarşamba ve Altıparmak’ta ‘tabela’ denetimi

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede yabancı dilde olan tabelaların Türkçeleşmesi için çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Ekipler, yabancı tabelaların, mevzuat doğrultusunda Türkçe tabela standartlarına uyumunun sağlanması ve değiştirilmesi konusunda esnafı uyardı.

Çarşamba ve Altıparmak bölgesi başta olmak üzere ilçedeki esnafı tek tek kontrol eden zabıta ekipleri, yabancı dilde tabela kullanan esnafa ihtar tutanağı verdi.

Ekiplerin verdiği süre içinde değiştirilmeyen tabelalar için cezai işlem uygulanacak. Ahmetpaşa, Selimiye, Aktarhüssam, Çırpan, Altıparmak, Hocahasan, İntizam, Şahabettinpaşa ve Kuruçeşme Mahalleleri’nde faaliyet gösteren esnafa, işyerlerinde Türkçe kullanma zorunluluğunu hatırlatan zabıta ekipleri, yabancı dildeki tabelaların, verilen süre sonunda değiştirilmemesi durumunda söküleceği uyarısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X