Çarşı’da ücretsiz internete büyük ilgi

Osmangazi Belediyesi’nin tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde vatandaşların internete ücretsiz erişimini sağlayan ‘kablosuz internet’ hizmeti büyük ilgi görüyor. Bir yılda 11 bin 984 kişi kablosuz internet hizmetinden faydalanarak hayatı ‘online’ yaşadı.

Çarşı’da ücretsiz internete büyük ilgi

Açık Çarşı, Kapalı Çarşı, Koza Han ve Nilüfer Köylü Pazarı çevresinde kurulan teknik altyapı sayesinde cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarları ile internete ücretsiz erişim imkanı sağlayan hizmet vatandaşlar tarafından sevildi. Gelişen teknoloji ile birlikte son yıllarda hayatımızın bir parçası haline gelen internete, ücretsiz erişim sağlayan hizmetten son bir yılda 11 bin 984 kişi faydalanırken, internete bağlanan vatandaşlar toplam 98 gigabyte veri kullandı. Ücretsiz internet hizmetinin en yoğun kullanıldığı yaz aylarında, günlük kullanım süresi 3 bin dakikanın üzerine çıktı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, “İnternet yaşamımızın bir parçası oldu. Evde, işyerlerinde, sokakta artık herkes internet kullanıyor. Bizler de çarşıda esnafımızın, vatandaşların internet hizmetinden faydalanması için böyle bir proje geliştirdik. Kapalı Çarşı, Uzun Çarşı, Nilüfer Köylü Pazarı ve Koza Han civarında, ücretsiz ve şifresiz internet hizmetimizin vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde kullanılması da bizi sevindirdi. Ücretsiz internet hizmetine gösterilen ilgi, aynı zamanda bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın ispatı. Bunu daha da geliştireceğiz” diye konuştu.

NASIL YARARLANABİLİRSİNİZ

Çarşıda kablosuz internete ücretsiz olarak bağlanmak kolay. Kablosuz interneti kullanmak için, herhangi bir mobil cihazdan kablosuz ağları aratın. Seçenekler arasından ‘OsmangaziBelediyesi-int.hiz’ ağını tercih edin. Karşınıza çıkan sayfada yer alan boşluklara adınızı ve soyadınızı, TC. kimlik numaranız ile cep telefonu numaranızı yazarak gönder butonuna basın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra açılan sayfada yer alan şifre bölümüne, cep telefonunuza gelen şifreyi yazarak tekrar gönder butonuna basıp internete bağlanabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X