‘Casusluk yapıyordu’

Londra’da geçen hafta Ekvador Büyükelçiliği’nden çıkarılarak tutuklanan Wikileaks’ın kurucusu Julian Assange konusunda yeni bir casusluk suçlaması geldi.

‘Casusluk yapıyordu’

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno Assange’ı casusuluk yapmakla suçladı. Moreno, ‘Kapılarımızı açtığımız evimizin, casusluğun merkezi haline gelmesine izin veremeyiz’ dedi. 

İngiliz basınına bir mektup yazan Ekvador Devlet Başkanı Moreno önceki Ekvador hükümetinin diğer ülkelere karşı casusluk yapması için Assange’a elçilikte olanak sağladığını iddia etti.

2017’de iktidara gelen Moreno, Wikileaks’ın kurucusu Assange’ın elçilikte 7 yıllık ikametine son vermişti.

KAY KAY YAPIYORMUŞ

Öte yandan Assange’ın büyükelçilik binasında kaykay yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında Assange’ın atlet ve şort ile büyükelçilikte kaykay yaptığı görülüyor.

Gözaltına alınması öncesinde Assange’ın büyükelçilikteki davranışlarının ‘kabul edilemez bir noktaya’ geldiği belirtiliyordu.

Büyükelçilik çalışanlarına hakaret eden ve sürekli gürültü yapan Assange’ın hijyen kurallarına da uymadığı iddialar arasında.

Assange’ın tutuklanmasından sonra kedisi James’in durumu da merak edilenler arasındaydı.  

‘CASUS KEDİ’

Assange’ın kedisi de casusluk iddialarıyla karşı karşıya. Londra’daki Ekvador Büyükelçisi Jaime March kedi James’in elçilikteki tüm odalara girebildiğini, üzerine bir cihaz yerleştirilmesi halinde bilgi toplayabileceğini söyledi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X