Çataltepe’de flaş gelişme

Çataltepe’deki Büyük Sanayi Sitesi’nde yüzlerce esnafın merakla beklediği ikinci kısımla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BESOB Başkanı Arif Tak, ”TOKİ’den arsayı geri aldık. Kooperatif kurduk. Projeyi kendimiz yapacağız” dedi.

Çataltepe’de flaş gelişme

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Büyük Sanayi Sitesi Projesi’nin ikinci kısmını kendilerinin yapacağını söyledi. Söz konusu projeyi Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) geri aldıklarını açıklayan Tak, ‘’Arsayı geri alıyoruz. Kooperatif kuruldu. Bu projeyi kendimiz yapacağız. Çünkü TOKİ parasızlıktan dolayı yapamıyor. Bu bir kaç aylık bir mesele. Oraya kim para yatırmışsa yere sahip ve orada hakkı var. Projelerde zaten yerleri belli. Bir sıkıntı olmayacak” dedi.

İLK KISMI TOKİ YAPMIŞTI

Söz konusu projenin ilk kısmının ve altyapı çalışmalarının TOKİ tarafından bitirildiğini hatırlatan Arif Tak, BESOB’un ikinci kısım için böyle bir karar aldığını dile getirdi. Tak şöyle devam etti: ‘’Ekonomik sıkıntıdan dolayı gecikecek diye korktuk. Onun için böyle bir karara vardık. Zaten mahsuplaşma noktasındayız, bitmek üzere…

Çok bir rakam yok aramızda. Çünkü şu ana kadar milletten alınan paralar TOKİ’ye ödendi. O yüzden birbirini dengeliyor gibi. Eğer mahsuplaşmada bir rakam ortaya çıkarsa, ki çıkmayacak gibi görünüyor o zaman oturup anlaşacağız. Biz onlardan memnunuz. Tamam gecikme oldu ama arsanın işi bitti.”

HERKESİN HAKKI KORUNACAK

BESOB Başkanı Arif Tak, söz konusu gelişmeyle projenin çok daha ucuza mal edileceğini ileri sürerek, ”1 milyar liranın üzerinde büyük bir proje bu. Kaba inşaatları bitirip vereceğiz. İşyerinin içini herkes kendi yapacak. Bugünlerde bize devri olacak.

Tapusunu üstümüze alıyoruz ve ondan sonra devam edeceğiz. Orada bin 260 tane şirket var. Bin 700 küsür esnaf sanatkar bulunuyor. Ama geri almamızla 700-800 tane daha dükkan kazanıyoruz. Dolayısıyla esnaf sanatkarlar, oraya yatırım yapanlar karlı çıkıyor. Şuan rakamlar anormal yükseldi. Herkes hakkını koruyacak. Biz kendilerine bütün gücümüzü kullanarak yardımcı olacağız” diye konuştu.

EKMEĞE ZAM YOLDA

BESOB Başkanı Arif Tak, Büyük Sanayi Sitesi dışındaki güncel konulara da değindi. Fırıncı esnafının ekmekte sıkıntı yaşadığını ifade eden Tak, Fırıncılar Odası’na fiyatları verdiklerini ve Bakanlık onayı beklediklerini söyledi. Tak, ‘’Ancak Bakanlık onayından sonra uygulamaya geçecekler. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) da fiyat verdi. ‘250 gram ekmek 1,50 lira olsun’ dedik. Şu an arkadaşlarımız zararına çalışıyor. Bu ay sonu gibi sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

SABRIN SONU SELAMET

Arif Tak, 2018 yılı açılan-kapanan iş yeri sayılarını da açıkladı. Geçen yıl sonu itibarıyla Bursa’da 9 bin 98 iş yeri açıldığını ifade eden Tak, 4 bin 600 civarı iş yerinin ise kapandığını vurguladı. Tak konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: ‘’Bu makas güzel. Geçen yıl 2017’ye göre açılışta yüzde 7, kapanışta ise yüzde 5 civarında eksiklik var. 2017’den geride kaldık biraz.

Hem açılış hem kapanış biraz azaldı ama bu kadar badire atlatılan bir yılda bunu normal sayıyoruz. Esnaf ve sanatkar sabırlı. Hükümet lehimize çalışmalar yaptı. Sıkıntılardan kurtulacağız diye düşünüyorum. Sabredelim. Sabrın sonu selamettir. Biraz da israfı bırakalım. İsraf çok önemli.”

BURSA’DA 17 BİN KADIN ESNAF VAR

Ocak ayında esnaf sayısında 385 kişilik bir artış olduğunu belirten Arif Tak, ‘’Bu bize güzelliği gösteriyor. Gelecekte ümit var diye düşündürüyor. İnsanlar yarınından emin görünüyor. Biz de seviniyoruz. Kadın üyeler de çoğalıyor. Bursamızda 17 bin kadın esnaf ve sanatkar var. Bu da alışverişlere ve çarşı pazara heyecan getiriyor. İyiye gideceğiz. Ben çok umutluyum. 2019’un ikinci 6 ayında her şey düzelir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X