Çavuşoğlu: Bu tür yasaklar ilişkilerimize yakışmıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ”Son zamanlarda bazı ürünlerimize yönelik yasaklar getirildi. Bunları doğru bulmuyoruz. Başka ülkelerin baskısıyla bu tür yasakların ilişkilerimize yakışmadığını vurgulamak isterim” dedi.

Çavuşoğlu: Bu tür yasaklar ilişkilerimize yakışmıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu’nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu özetle şu ifadeleri kullandı:

”Bağdat ile Erbil arasında devam eden görüşmelerin olumlu seyretmesinden memnun olduğumuzu vurgulamak isterim. Güvenlik meselelerini ele aldık. PKK’nın ülkemize Irak’a ve bölgesel yönetime Kürt kardeşlerimize verdiği zararı değerlendirdik. Barış Pınarı ile ilgili bazı bilgileri aktardım. Harekatımızın Kürtlere olmadığını sadece PKK/YPG teröristine yönelik olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim.

”KÜRTLERİN ESAS DÜŞMANI YPG/PKK’DIR”

Kürtlerin esas düşmanı YPG/PKK’dır. Sadece PKK değil Irak sınırları içinde de DAEŞ ile mücadele önemlidir. Ekonomik ilişkilerimizi de görüştük. Son zamanlarda bazı ürünlerimize yönelik yasaklar getirildi. Bunları doğru bulmuyoruz. Başka ülkelerin baskısıyla bu tür yasakların ilişkilerimize yakışmadığını vurgulamak isterim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X