Çavuşoğlu: ‘Türkiye’de artık her şey ileriye gitmek zorundadır’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Rakiplerimiz olan partilere baktığımızda onlar Türkiye için yeni bir projeksiyon ortaya koymak bir yana geriye avdet etmek gibi bir hülyalarının olduğunu görüyoruz.

Çavuşoğlu: ‘Türkiye’de artık her şey ileriye gitmek zorundadır’

Bu yanlıştır. Çünkü Türkiye artık geriye gidemez. Türkiye’de artık her şey ileriye gitmek zorundadır.” dedi.

Çavuşoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen partisinin milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti’nin her daim istişare kültürünü benimsediğini söyledi.

Bursa’da aday adaylığı sürecinde 304 kişinin başvuru yaptığını anımsatan Çavuşoğlu, “Gerçek şudur ki isterse 300, isterse 100 aday adayı olsun netice itibarıyla 20 aday arkadaşımız tespit edilecek ve onlarla yola koyulacaktık.

Ortaya çıkan bu sonuçtan sonra bize düşen her ne olursa olsun teşkilatımızın tüm kademelerinde görev alan üyelerimizle birlikte tek vücut olmak, 24 Haziran’da yeni kapı aralayacağımız Türkiye’nin şahlanışına vesile olacak bu kadroları en güçlü şekilde Meclis’e taşımak ve elbette Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha devletin başına getirmek olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, AK Parti’nin sıradan bir siyasi parti olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“AK Parti, partilerin ötesinde bir mefhuma sahip güçlü bir organizmadır. AK Parti bugün 11 milyon üyesiyle dünyanın gıptayla seyrettiği büyük bir partidir.

AK Parti büyük Türkiye aşkını sırtlanmış, onu uzak ufuklara taşımak için var gücüyle mücadele eden ve yanı sıra bütün saldırıların da üstesinden gelerek Türkiye’yi büyütmeye çabalayan bir partidir. AK Parti’de siyaset yapan kim varsa sadece makam ve mevki odaklı değil, aynı zamanda bir davanın neferi olan hareket etmesini bilmiş insanların bir araya geldiği gönüllerin partisidir.

Partinin hangi kademesinde olursa olsun bizler için makam ve mevki asla amaç değildir. Hepimiz için asıl gaye bu ülkeye olabildiğince hizmet etmektir, Allah’ın rızasına kavuşmaktır ve milletimizin standartlarını yükseltmektir. Bu böyle bilinmelidir.”

– “Bu kadrolar asla eski Türkiye’nin kodlarına, genetiğine mahkum olmayacaktır”

Bundan sonraki süreçte kapı kapı dolaşılarak yeni sistemin getirdiklerinin anlatılması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Türkiye’deki siyasi fotoğrafa bakacak olursanız AK Parti ile Türkiye’nin kaderi örtüşmüştür. Bundan birkaç gün önce seçim beyannamemizi açıkladığımızda siz de gördünüz Türkiye için derdi olan, Türkiye için bir şey yapma heyecanı olan kadrolar AK Parti’dedir ve onların lideri olan Recep Tayyip Erdoğan bu milletin aşkıyla heyecanı her gün artmakta her gün yükselmeye devam etmektedir.

Rakiplerimiz olan partilere baktığımızda onlar Türkiye için yeni bir projeksiyon ortaya koymak bir yana geriye avdet etmek gibi bir hülyalarının olduğunu görüyoruz.

Bu yanlıştır. Çünkü Türkiye artık geriye gidemez. Türkiye’de artık her şey ileriye gitmek zorundadır. Türkiye’yi AK Parti ile beraber 16 yıllık zaman dilimi içinde tam 3,7 kat büyüten bu kadrolar asla eski Türkiye’nin kodlarına, genetiğine mahkum olmayacaktır. Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz.”

– “Yine tuzak, yine oyun”

Çavuşoğlu, AK Parti’nin gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakmak için çalıştığını ancak rakip partilerin böyle bir dertlerinin olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Önce ortak bir aday ortaya çıkarmaya çalıştılar. Allem ettiler, kallem ettiler ama başarı sağlamadılar. Niçin bunun peşinden koştular? Biliyor ki Recep Tayyip Erdoğan karşısında kendilerinin mertçe ortaya çıkarak kazanma imkanı yok. Milletin hafızasında onların yeri olumsuz.

Onun için ‘Nasıl bir araya gelebiliriz de Recep Tayyip Erdoğan’ı devletin yönetiminden uzaklaştırabiliriz.’ tasavvuruyla başaramadılar. Ama şimdi görüyoruz ki 16 Nisan referandumundan önce bu sistemin geçmemesi için sahada dolaşırken ‘TBMM itibarsızlaştırılıyor,

Türkiye’nin itibarı zedeleniyor. Milletvekillerinin fonksiyonu kalmayacak.’ diyerek milletimizin aklıyla alay etmeye kalktılar. Ama bugün geldiğimiz noktada hesap ettikleri yine tuzak, yine oyun. Türkiye’nin geleceği için bir proje yok.”

– “24 Haziran’da Türkiye şaha kalkıyor”

Dünyada son 10 yılda yapılan 10 büyük projenin 5’inin Türkiye’de gerçekleştiğini, anlatan Çavuşoğlu, “O büyük projelerden bazıları da Kanal İstanbul Projesi’dir, havaalanı projesidir. Ama gel gelelim bugün cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkan insanların bırakın bu projeleri bir adım öteye götürme tasavvurunu ortaya koymalarını, bu projeyi durdurmakla bize vaatte bulunuyorlar.

Bunlar millete yabancı, milleti tanımıyorlar. Bunlar Türkiye’yi halen ensesine vurularak lokması alınan Türkiye zannediyorlar. Ama artık öyle Türkiye yok, öyle millet yok. Macun tüpten çıktı. 24 Haziran’da Türkiye şaha kalkıyor.” diye konuştu.

Diğer milletvekili adaylarının da selamlama konuşması gerçekleştirdiği toplantı sonrasında aynı yerde çok sayıda partilinin katılımıyla iftar yapıldı.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, bu programın öncesinde Atıcılar Stadı’nda oynanan Romanspor-Kızıklıspor maçını izledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X