Çavuşoğlu’dan ‘Barış Pınarı Harekatı’ açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı ve BMGK’nın terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir” dedi.

Çavuşoğlu’dan ‘Barış Pınarı Harekatı’ açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Barış Pınarı Harekatı’nın başlaması sonrası açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin kuzeyindeki YPG/PKK hedeflerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatıyla ilgili, “Harekatımız uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı’nın 51. maddesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter paylaşımında şunları kaydetti:

“Barış Pınarı Harekatıyla, bölge teröristlerden temizlenecek, Suriye’nin sınır güvenliği ve toprak bütünlüğü teminat altına alınacak, göçmenler güvenli bir şekilde evlerine dönebilecek, bölgeye barış ve huzur gelecektir. Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı’nın 51. maddesi ve BMGK’nın terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir.”

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan da Barış Pınarı Harekatıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, “BM Güvenlik Konseyi üyeleri Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili olarak bilgilendirilmek amacıyla Bakanlığımıza çağrılmaktadır” açıklaması yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X