Çavuşoğlu’dan, Erbil’deki saldırıya ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak Erbil’deki saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiğini, Bağdat ve Erbil ile temas halinde olduklarını gerekirse heyet gönderileceğini bildirdi.

Çavuşoğlu’dan, Erbil’deki saldırıya ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’ın Erbil kentinde Türk konsolosluk çalışanlarının bulunduğu bir restorana düzenlenen ve 1 başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu silahlı saldırıya ilişkin konuştu.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli bir arkadaşımız bir lokantada yemeğini yerken edindiğimiz bilgiye göre 3 kişi tarafından saldırıya uğruyor. Çalışma arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin.

Saldırganlar yine yan masada Iraklı 2 kişiye daha saldırıyorlar birisi vefat ediyor diğeri de ağır şekilde yaralı. Hem Bağdat ile hem Erbil ile temas halindeyiz. Saldırganların yakalanması arkasında ne var bunların detayları ile ortaya çıkması için temaslarımızı sürdürüyoruz. Kendi içimizde de istihbaratımız ve diğer arkadaşlarımızla da aynı şekilde süreci birlikte yürütüyoruz. Gerekirse heyet de göndeririz tabii.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X