Çavuşoğlu’dan İran’a yönelik ambargo açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’ye İran’a yönelik ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceklerini söyledi. 

Çavuşoğlu’dan İran’a yönelik ambargo açıklaması

Bakan Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, Dışişleri Konutu’nda yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD’nin İran’a yönelik ambargolarıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Çavuşoğlu, ABD’nin ambargolarına karşı olduklarını her platformda doğrudan ABD’lilere net şekilde söylediklerini belirtti.

Çavuşoğlu, “ABD’ye önümüzdeki süreçte de bu ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ABD’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Bakanlarımız, ambargolar konusunu tüm muhataplarına açık ve net bir şekilde söylediler. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD Başkanı Donald Trump ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde arkadaşlarımız, bu konulardaki endişelerimizi ve düşüncelerimizi net bir şekilde ABD’li muhataplarına iletmiş oldu. Burada önemli olan bizim kendi aramızdaki dayanışmamız ve kararlılığımızdır.”

ZARİF: SURİYE’DE ESAD İLE UZUN BİR GÖRÜŞME YAPTIM

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise dün Suriye’de yaptığı görüşmelerle ilgili konuştu. 

Zarif, “Suriye’de Esad ile uzun bir görüşme yaptım. Bu konuşmanın raporunu Sayın Erdoğan’a sunacağım” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “Astana süreci çerçevesinde Suriye’de huzuru büyük kısımda hakim kıldık. Biz, Türkiye ve Rusya ile birlikte Suriye’deki çabalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X