Çavuşoğlu’dan Münbiç’teki bombalı saldırıyla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münbiç’teki bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Çavuşoğlu’dan Münbiç’teki bombalı saldırıyla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

(Münbiç’teki bombalı saldırı) Teröre ve terörün her türlüsüne karşıyız. Terör örgütleriyle de mücadele etme konusunda kararlıyız. ABD’nin 5 güvenlikle ilgili asker ya da sözleşmeli güvenlik personelinin öldüğünü biliyoruz ama diğer şahıslar hakkında teyit edilmiş bilgiler yok. Terör Suriye’de başından beri var. Terör örgütleri bizim kararlılığımızı da etkilememeli, aldığımız kararları da etkilememelidir diye düşünüyorum.

(Güler-Dunford görüşmesi) İki genelkurmay başkanı Suriye’ye ABD’nin çekilme kararını birlikte nasıl koordine ederiz bunu değerlendirmişlerdir.

(Patriot heyetinin Ankara temasları) Bazı kriterlerimiz var örneğin teslim ne zaman? Bugün S-400’leri aldık ama daha fazla ihtiyacımız var. Teslim süresi fiyat önemli. Türkiye olarak savunma sanayiinde ortak üretime ve teknoloji transferine önem veriyoruz.

(Suriye’de güvenli bölge) İstikrar, Suriyelilerin dönmesi, terörle mücadelede önemli. ABD ile görüşmeye devam edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X