Çavuşoğlu’ndan Filistin ve Kudüs açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin ve Kudüs’ün Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu bildirdi.

Çavuşoğlu’ndan Filistin ve Kudüs açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşmesinin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmelerde, Filistinlilere yönelik Türkiye’nin hayata geçirmek istediği projeleri ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, “Türkiye olarak biz her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi. 

Diğer taraftan, Filistin ve Kudüs’ün haklı davasını sadece bölgede değil, tüm dünyada savunmaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, Filistin meselesine ilişkin iki defa İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi’ni gerçekleştirdiklerini ve konunun Birleşmiş Milletlerde (BM) gündeme geldiğini hatırlattı.

Bakan Çavuşoğlu, Filistin meselesine ilişkin uluslararası platformlarda önemli kararlar alınmasına vesile olduklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Filistin konusuna verdiği desteği daima sürdüreceğinin altını çizerek, “Herkes bu davayı terk etse biz etmeyiz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X