Çayönü’nde Süt Şenliği

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede yetişen ürünleri bir dünya markası haline getirmek için çaba harcadıklarını ifade etti.

Çayönü’nde Süt Şenliği

Hayvancılığın, süt ve süt ürünlerinin teşvik edilmesi amacıyla Mudanya Belediyesi tarafından Süt ve Süt Ürünleri Şenliği düzenlendi. 

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Süt ve Süt Ürünleri Şenliği, Çayönü Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Mahalle meydanında gerçekleşen etkinliklere Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Mudanya Muhtarlar Derneği Başkanı Saadettin Tamaç, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Renkli etkinliklerin gerçekleştiği şenlikte, “En Güzel Buzağı” ve “En İyi Süt Tatlısı” seçildi. Yarışmaların ardından Çayönü İlkokulu 4. ve 5. sınıf öğrencileri ve belediye halk oyunları ekibi farklı yörelere ait halk oyunlarını sergiledi. Mahalle meydanında gerçekleştirilen şenlikte, çocuklar için de özel oyun alanları kurulurken, etkinlikte Suzan Kardeş de sahne aldı. 

ÖRNEK PROJE…

Şenliğin açılışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da yetişen ürünleri bir dünya markası haline getirmek için çaba harcadıklarını kaydetti. Türkyılmaz, “Bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Gece gündüz çalışarak, ilçenin genelinde hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Belediye meclisimizde oy birliğiyle Türkiye’de örnek proje seçilen bir proje için ilk adımı attık” dedi. 

AHIRLAR KALKACAK…

Çayönü’nde 140 dönüm araziyi Çayönü Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne tahsis ettiklerini kaydeden Hayri Türkyılmaz, “Köy içindeki ahırlar kalkacak, ortak bakım alanları, üretilen süt ve diğer ürünlerin imalathanesi olacak ve ürettikleriniz Mudanya Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye’nin her yerine ulaştırılacak. Üreticimiz kazancını artıracak. Köylümüz daha mutlu olacak. Geleneksel hale getireceğimiz festivallerle ürünlerimize hak ettiği değeri vereceğiz. Çayönü salça makinesi istiyormuş, hemen onu da değerlendirmeye alacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X