Ceketteki o yazıya eleştiri

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın ABD’nin Meksika sınırındaki merkezlerde tutulan göçmen çocukları ziyaretinde giydiği ceketin arkasında yazan “Ben gerçekten umursamıyorum, ya sen?” ifadesi tartışma konusu oldu.

Ceketteki o yazıya eleştiri

Amerikan medyası, böyle bir ziyarette bu ceketin giyilmesini eleştirdi. Melania’nın sözcüsü, ceketteki ifadelerin bir mesajı olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen çarşamba günü imzaladığı kararnameyle sınırda yakalanan göçmenlerin çocuklarının ailelerinden ayrı bir yerde tutulması uygulamasına son vermesinin ardından eşi First Lady Melania Trump, önceki gün Meksika sınırındaki sığınaklarda tutulan çocukları ziyaret etti.

İki merkeze giden Melania, daha önce de çocukların ailelerinden ayrıldığını görmekten nefret ettiğini ve sınırın iki tarafının da birlikte başarılı bir göç reformu gerçekleştirmesini umduğunu söylemişti.

Ancak Melania Trump’ın ziyaretine sınıra giderken giydiği ceket damga vurgu. Melania, Maryland’de uçağa binerken üzerindeki ceketin arkasında yer alan “Ben gerçekten umursamıyorum, ya sen?” yazısı dikkat çekti. First Lady, Teksas’a vardığında üzerindeki ceketi çıkarmıştı.

‘GİZLİ MESAJ YOK’

Basının ceketteki ifadelerin ne mesaj verdiğini sorması üzerine Melania Trump’ın Sözcüsü Stephanie Grisham, “Bu bir ceket. Gizli bir mesajı yok. Umarım Teksas’ta yapılan önemli ziyaretten sonra medya onun dolabına odaklanmayı seçmeyecek” açıklamasını yaptı.

Grisham, Twitter’dan da medyanın Melania’nın çocuklara yardım için gösterdiği çabalara yoğunlaşması gerektiğini savunurken, “Umursuyor” ve “Bu sadece bir ceket” etiketlerini paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter’dan “Melania’nın ceketinin arkasında yazan ‘Gerçekten umursamıyorum, ya sen?’ yazısı sahte haber medyasına göndermedir. Melania onların ne kadar sahtekâr olduğunu öğrendi ve gerçekten artık umursamıyor” diye tweet attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X