Çekirdeklerini atmayın! Kanser karşıtı, iltihap sökücü..

Üzüm, çoğumuzun sevdiği faydaları saymakla bitmeyen bir meyvedir. Bu nedenle çok tüketilir ama genellikle çekirdekleri ayıklanıp atılır. Üzüm çekirdeğinin vücudumuzda mucize etkiler yarattığını biliyor muydunuz?

Çekirdeklerini atmayın! Kanser karşıtı, iltihap sökücü..

Üzüm çekirdekleri tam bir şifa kaynağıdır. Vücudun güzelliğinden, genç kalmaya, kilo vermeden göz sağlığına kadar çok az besine nasip olan faydaları barındırır.

y-006.jpg
 

Alternatif tıbbın vazgeçemediği bir kaynak olan üzüm çekirdekleri ilaç endüstrisinin de başvurduğu doğal besinler arasındadır.

Güçlü bir kanser karşıtı

Üzüm çekirdekleri, güçlü birer kanser karşıtıdır. 

Yapılan araştırmalar üzüm çekirdeği özünün geleneksel kemoterapi tedavilerine kıyasla çok daha güçlü olduğunu ve gelişmekte olan kanser hücrelerini öldürebildiği kanıtlandı.

Kanser ilerlediğinde bile, kanser hücrelerini öldürme üzerinde etkili olan üzüm çekirdeği özü şu şekilde çalışıyor:

Üzüm çekirdeği özü, geleneksel kemoterapi tedavilerine karşı dirençli olduğu bilinen kanserli hücreleri doğrudan hedef alıyor. Bu öz, sağlıklı hücreler üzerinde ise hiçbir olumsuz etkiye sahip değil. Yani sağlıklı hücrelere dokunmadan direk kanserli hücreleri hedef alıyor.

Üzüm çekirdeği özü, genellikle dirençli olan bu kanserli hücreleri de hiç zorlanmadan yok edebiliyor.

Üzüm çekirdeği karışımı için yapılacaklar;

Malzemeler

1 bardak üzüm çekirdeği

1 kapaklı cam kavanoz

1 temiz havlu

Yapılışı

Öncelikle üzüm çekirdeklerini yıkayın. Daha sonra bunları bir havlu içine alarak kurutun ardından 2-3 gün boyunca iyice kuruması için açık havada bekletin.

3. günde tüm çekirdekleri dövün ve bu karışımı cam kavanoza koyduktan sonra karanlık ve serin bir yerde saklayın.

Nasıl Kullanılır?

Bu tozdan günde 2-3 sefer tüketmeniz gerekiyor. Bir bardak suyun veya meyve suyunun içine bir yemek kaşığı kadar ekleyin. İyice karıştırın ve karışımı tüketin. Bu tedaviyi üç ay boyunca uyguladığınızdan emin olun ve sonrasında 2 ay ara verin.

Üzüm çekirdeğinin faydaları

sac-001.jpg
 

Saç dökülmesini önler

Üzüm çekirdeğinin saç sağlığı için birçok önemli faydası vardır. Saçı güçlendirir ve dökülmesini engeller.

Antioksidanlar

Üzüm çekirdeği; fenolik olarak adlandırılan elementler, proantisiyanidinler ve tokoferolün bakımından zengindir. Bu elementler vücut için harika birer antioksidan ve vücudu serbest radikallerden korurlar, dokuların ve organların bu elementlere karşı korunmasına yardımcı olurlar. Bu antioksidanlar, C ve E vitamini ve beta karoten sayesinde, vücutta etkileri üç gün sürer ve bu zararlı elementlere karşı etkili bir şekilde savaşırlar.

Gözlerin daha iyi görmesini sağlar

Zengin E vitamini içeriği sayesinde, daha keskin görmeyi sağlamaya yardımcı olur, bu da bilgisayar ve televizyon karşısında fazla durma veya çok fazla kitap okuma sonucu ortaya çıkan göz yorgunluğuna karşı etkilidir.

Çevre kirliliğinin zararlı etkilerinden korur

Üzüm çekirdeğinin, vücudu çevre kirliliğinin ve hatta tütün ürünlerinin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olduğu kanıtlandı. Ayrıca stresin etkilerini de azalttığı gözlemlendi.

Cilt sağlığı

Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahip.

Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler

Üzüm çekirdeği; kan dolaşımını hızlandırır, bu da pıhtılaşmayı önler ve tansiyonu dengeler.

Anti-bakteriyel ve iltihap sökücü

İltihaplanmayı ve enfeksiyonu tedavi etme özelliği kanıtlanmıştır. Kireçlenme, egzama, cilt problemleri, sinüzit, kolit, gastrit, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların tedavisinde ve hatta bağırsakları temizlemede yardımcı olabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X