Çelik: AK Parti her bölgede seçime girecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, her seçim bölgesinde seçime gireceklerini açıkladı.

Çelik: AK Parti her bölgede seçime girecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

Çelik, “(Cumhur İttifakı) Yerel seçimlerde bu ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Şu anda bununla ilgili bir somut mekanizma, bir ittifak yapılacak ya da yapılmayacak şeklinde bir formül ortaya çıkmış değildir.” dedi.

Ömer Çelik, “Her siyasi meselede Cumhur İttifakı’nın sorgulanması diye bir şey söz konusu olmaz. Çeşitli görüş ayrılıkları bunu savurmaz, sarsmaz.” ifadelerini kullandı. 

Dursun Çiçek’in açıklamalarını değerlendiren Çelik, “Hukuk dışı, siyaset dışı, ahlak dışı bir tutumdur. Bu zihniyete karşı uyanıklığımızı, bu zihniyetle mücadelemizi çok diri tutmalıyız. Şayet böyle başsavcılar varsa, yargı kurumlarının gerekli girişimleri yaparak hukuka bağlı olmayan, Anayasa’ya bağlı olmayan, kumpas zihniyetindeki bu başsavcıları ortaya çıkarması, görevidir.” diye konuştu. 

“Atatürk’ün her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır”

CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, CHP’nin Atatürk’ün mirasına saygı gösterip Türk milleti adına bunun Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından temsil edilmesi şeklinde bir düzenlemeyi uygun bulması ve bu şekilde temsil edilmesi konusunda da hassasiyet göstermesi gerekir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır. Herhangi bir partinin, bir grubun, bir zümrenin değildir.” şeklinde konuştu. 

“Siyasette en vahim durumlardan bir tanesi siyasi haymatlos olmaktır”

CHP’nin İdlib konusundaki açıklamalarına da değinen Çelik, “Sorduğu bütün sorulara bakın, ya Esad adına sorulmuş sorulardır ya da yabancı bir devletin pozisyonu adına sorulmuş sorulardır. Siyasette en vahim durumlardan bir tanesi siyasi haymatlos olmaktır. Bu şekilde haymatlos olmak durumu doğru bir durum değildir, biraz da trajik bir durumdur.” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X