Çelik’ten, YSK’nın İstanbul kararına ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ”YSK’nın kararı milli iradenin bir kez daha hakem tayin edilmesidir” dedi.

Çelik’ten, YSK’nın İstanbul kararına ilişkin açıklama

K Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde saat 16.15’te toplandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

”Türkiye’deki seçim süreçlerine ve sonuçlarına müdahale gibi algılanabilecek açıklamalardan kaçınmak gerekir. Demokrasinin olmadığı ülkelerde seçim tekrarlanmaz. YSK mazbatayı birinden alıp diğerine vermedi. Sandıkların tamamı sayılsaydı farklı tablo çıkacaktı. Bir oy farkla kazansa bile başımızın üstünde diyeceğiz. YSK’nın kararı milli iradenin bir kez daha hakem tayin edilmesidir. Türk demokrasisi gururlu ve onurlu bir demokrasidir, bedeli ödenmiş bir demokrasidir. Bedeli ödenmiş bu demokrasiyi ülkemizin en büyük zenginliği olarak görüyoruz. Son zamanlarda çok fazla partimize gelen hassasiyetle ilgili yasa tasarısı hazırlandı. Kapadokya’daki tarihi mirasın korunmasıyla ilgili olarak… Bu tarihi mirasın korunması açısından alan başkanlığı kurulmasına yönelik partimiz tarafından yasa teklifi verilmiştir. Yetki karmaşasına son verilecek. Yaptığımız işten eminiz. YSK kararını verdi, vatandaşa gideceğiz. Milletimiz kararını verecek biz de bütün yöneticiler, siyasetçiler olarak ‘başımızın üzerinde yeri var’ diye selamlayacağız. 23 Haziran’da berrak bir seçim sonucu ortaya çıkacak.

ABD’DEN İRAN’A YENİ YAPTIRIMLAR

Bu tip yaptırımların halkları cezalandırmak olduğunu ifade ediyoruz. Bu yaptırımlara karşı olduğumuzu açık bir şekilde ifade ediyoruz.

ABD İLE S-400 GERİLİMİ

S-400 ve F-35’lerle ilgili pozisyonumuzu aynen koruyoruz.

YSK’NIN 23 HAZİRAN KARARLARI

Bu süreçte yaşadığımız sıkıntıların giderilmesi bakımından YSK denetleme mekanizmalarını devreye sokacaktır. Her seçim bir tecrübedir bundan sonra bu seçimde yaşanan tartışmaların gündeme gelmemesi YSK gereken tedbirleri alacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X