Cemaat evlerinin ‘abi ve ablalarına’ operasyon

Tekirdağ’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve cemaate ait öğrenci evlerinin ‘abisi’ ve ‘ablası’ olduğu öne sürülen 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Cemaat evlerinin ‘abi ve ablalarına’ operasyon

Tekirdağ’da 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde 17 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyon kapsamında cemaate ait öğrenci evlerinin ‘abisi ve ablası’ olduğu öne sürülen 2’si kadın 6 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından M.O., H.L., A.Ö., M.A., K.O. ve A.İ. şüpheli Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi. Evlerde yapılan aramalarda ise FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Ayrıca evlerde kalan öğrencilerin bilgilerinin olduğu kayıtlar bulundu. 

232 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada kent gelenlindeki soruşturmalar kapsamında şuana kadar 673 kamu personeli görevden uzaklaştırılırken, 285’i meslekten ihraç edildi. Gözaltına alınan 539 şüpheliden 232’si tutuklandı. 230 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 13 kamu görevlisinin halen arandığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X