Cesedi iki gün balkonda beklettikten sonra…

3 yaşındaki oğlunu öldüren babaya 24 yıl istendi.

Cesedi iki gün balkonda beklettikten sonra…

İstanbul Bağcılar’da 3 yaşındaki oğlu İzzet Aydın Köklü’yü döverek öldüren tutuksuz sanık Oğuz Köklü hakkında, “Yakın akrabanın ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama” ve “Eziyet” suçlarından 24 yıla, eşi Fatma Köklü hakkında da, “Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme”, “Bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme” suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bağcılarda 6 Ekim 2014 tarihinde 3 yaşındaki oğlu İzzet Aydın Köklü’yü döverek öldürdükten sonra üzerine çarşaf örterek 2 gün balkonda saklayan, ardından streç filme sarıp çöp poşeti içinde Bursa’nın Orhangazi ilçesine götürerek hurdalık alana gömen Oğuz Köklü (37) ve eşi Fatma Köklü (25) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatma Köklü’nün 18 Ekim 2014 tarihinde Bursa Osmangazi Asayiş Büro Amirliği’ne başvurarak eşi Oğuz Köklü’nün 3 yaşındaki oğulları İzzet Aydın Köklü’yü darp ettiği, darp sonucu çocuğunun vücudunda morluklar oluştuğu, evin ortasına fırlatarak attığı yönünde polise ifade verdiği belirtildi.

İddianamede, “Fatma Köklü polise verdiği ifadesinde çocuğun her tarafının şiştiğini, doktora götürmek istediğini ancak eşinin izin vermediğini belirtti. Eşinin kendisi ve diğer çocuklarına zarar vereceğinden korktuğu için şikayetçi olmadığını, bu darplar sonucu çocuğun öldüğünü söylediği” görüşüne yer verildi.

CESEDİ İKİ GÜN BALKONDA BEKLETTİ

Oğuz Köklü’nün öldürdüğü oğlunun cesedini iki gün süreyle evin balkonunda beklettiği belirtilen iddianamede, “Daha sonra streç filme sarıp çöp poşetine koydu. Çöp poşetini siyah renkli bir çantaya yerleştirdi. Daha sonra bir araç kiralayarak ailesiyle birlikte cesedi gömmek için Orhangazi ilçesi yakınlarında hurdalık bir bölgeye gitti. Bir süre sonra araca döndüğünde, ‘tamam, işi hallettim, gömdüğüm yer oldukça yumuşak topraktı, elimle kazdım’ şeklinde konuştuğu” belirtildi.

Cesedi gömen Oğuz Köklü’nün ardından ailesiyle birlikte Bursa’da bulunan arkadaşlarına gittikleri hatırlatılan iddianamede, Fatma Köklü’nün olayı arkadaşlarına anlattığı, arkadaşlarının ısrarı üzerine polise giderek şikayetçi olduğu belirtildi.

‘DİVANDAN DÜŞTÜ ÖLDÜ’ SAVUNMASI

Şüpheli Oğuz Köklü’nün Bursa’da 18 Ekim 2014 tarihinde yanında 4 çocuğu ile birlikte yakalandığı kaydedilen iddianamede,  Oğuz Köklü’nün oğlunun divanda yatarken düşmesi sonucu yaralandığı, ardından da öldüğü yönünde ifade verdiği belirtildi. İddianamede, “Şüpheli Oğuz Köklü, diğer çocuklarının elinden alınacağından korktuğu için polise gitmediğini, eşini de bu şekilde ikna ettiğini söyledi. Pişman olduğunu söyleyip suçlamaları kabul etmedi. Divandan düşerek ölen oğlunu çarşafa sarıp iki gün balkonda beklettiğini, kiraladığı araçla Bursa Orhangazi ilçesinde hurdalık alana götürüp üzerini taşla örttüğünü söyledi” denildi.

‘KATİL KASTI OLMAKSIZIN MAKTULÜN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUĞU…’

Şüpheli Oğuz Köklü’nün öz çocuğu olan maktul İzzet Aydın Köklü’yü sürekli olarak dövdüğü, eziyet ettiği, ağır travmalar geçirmesine rağmen tedavisini yaptırmadığı kaydedilen iddianamede, “Bu şekilde katil kastı ile olmaksızın maktulün ölümüne neden olduğu, yine şikayetçi şüpheli Fatma Köklü’nün de kasten yaralama sonucu ölüm olayına iştirak etmeksizin söz konusu olayların üstünün örtülmesinde eşi olan şüpheliye yardım ettiği, yaralı oğlunun tedavisini yaptırmak için yetkili makamlara başvurmadığı, bu şekilde her iki şüphelinin üzerlerine atılı suçları işledikleri dosya kapsamından anlaşılmıştır” denildi.

CESEDİ HALA BULUNAMADI

Tüm aramalara rağmen küçük çocuğun cesedine ulaşılamadığı belirtilen iddianamede, Oğuz Köklü için yakalama kararı çıkarılması istendi. 

HAKKINDA 24 YILA KADAR CEZA

 

İddianamede, şikayetçi şüpheli sıfatı ile yer alan anne Fatma Köklü’nün, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ile “Bildirim mükellefiyetini yerine getirmeme” suçlarından 1.5 yıldan 8 yıla, baba Oğuz Köklü için de, “Yakın akrabayı ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama” ve “Eziyet” suçlarından 15 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

MAHKEME YAKALAMA TALEBİNİ KABUL ETMEDİ

İddianamenin gönderildiği Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma gününü belirlediği tensip zaptında, Oğuz Köklü hakkında iddianamede talep edilen ‘tutuklama talepli yakalama kararını’ reddetti. 

NE OLMUŞTU ?

5 çocuk babası Oğuz Köklü, 6 Ekim 2014 tarihinde Bağcılar’daki evlerinde 3 yaşındaki oğlu İzzet Aydın Köklü’yü döverek öldürdü. Oğlunun cesedini iki gün boyunca evinin balkonunda saklayan Köklü, oğlunu streç filme sarıp çöp poşeti içinde bir çantaya koyarak 4 çocuğu ve eşiyle birlikte kiraladığı araçla Bursa’ya doğru yol aldı. Orhangazi ilçesine geldiğinde hurdalık yaptığı için tanıştığı kum ocağının yakınındaki hurdalık alana oğlunu gömdü ve yoluna devam etti. Eşi Fatma Köklü, Bursa’da misafir bulundukları arkadaşlarına durumu anlattı. Onların ikna etmesi ile polise giderek şikayetçi oldu. Polisler 18 Ekim 2014 tarihinde Oğuz Köklü’yü yakaladı, ancak 2 gün sonra 20 Ekim 2014 tarihinde serbest bıraktı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, yetkisizlik kararı ile dosyayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X