Cesetlere konteynerli çözüm

Meksika’nın batısındaki Jalisco eyaletinde, morglarda yer kalmaması nedeniyle en az 100 cesedin bir konteynerde tutulması, kokudan rahatsız olan bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Cesetlere konteynerli çözüm

Soğutuculu konteyner daha önce kentin dış mahallelerindeki bir deponun yakınlarına park edilmişti. Ancak iki hafta sonra mahalle sakinlerinin kokudan şikayet etmesi ve sineklerin doluşması nedeniyle konteynerin yeri değiştirildi. Fakat konteynerin yeni yerinde de şikayetler başladı ve mahalle sakinleri hafta sonunda protesto eylemi yaptı.

Yetkililer, Guadalajara kentindeki kiralık konteyneri başka bir yere nakletmeyi planladıklarını söyledi. Meksika yasaları uyarınca cinayet kurbanlarının cesetleri yakılamıyor. Jalisco Adli Tıp Kurumu Başkanı Luis Octavio Cotero, ‘Mezarlıklarda cesetleri gömebileceğimiz yer kalmadı’ dedi. Cotero, 800 cesedin gömüleceği yeni bir mezarlık yapılacağını açıkladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X