Çevreciler sokaklardaÇevreciler  sokaklarda

Pazartesi günü İspanya’nın başkenti Madrid’de başlayacak olan BM İklim Konferansı öncesi, 157 ülkede, 2 binden fazla kentte çevreciler iklim değişikliğine karşı önlem alınmasında yetersiz kaldıkları gerekçesiyle hükümetleri protesto eti.

Çevreciler sokaklardaÇevreciler  sokaklarda

Almanya’daki gösterilere 100 bin civarında kişi katılırken, aktivistler fosil yakıt sübvansiyonlarına son verilmesi, kömür santrallerinin dörtte birinin kapatılması ve 2035 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkenin enerji ihtiyacının tamamını karşılayabilir hale getirilmesini talep etti.

İtalya’nın başkenti Roma’daki gösteride başrolü öğrenciler oynadı. Öğrenciler pankartlara yazdıkları mesajlarıyla seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Endonezya’da ise başkent Cakarta’da geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleyen çevreciler iklim değişikliğiyle mücadelede harekete geçilmesini istedi.  Japonya’da da çok sayıda gösterici benzer mesajlarla eylem düzenledi. ABD’de de New York’tan Los Angeles’a kadar pek çok kentte iklim eylemleri düzenlendi. 
Avrupa Parlamentosu perşembe günü aldığı kararla AB genelinde “iklim acil durumu” ilan etti. Karar uyarınca AP, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonunu düşürme hedefini yüzde 40 yerine yüzde 55 azaltmayı öngörüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X