CHP, Büyükşehir için kararını verdi! Şimdi gözler Bozbey’de…

Konu artık Bursa kulisi olmaktan çıktı, yaygın medyanın da gündemine girdi… 8 ay önce başlayan süreçte son aşamaya gelinirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Bursa Büyükşehir adaylığı için son kararının Bozbey olduğu ortaya çıktı.

CHP, Büyükşehir için kararını verdi! Şimdi gözler Bozbey’de…

Gözler de doğal olarak Büyükşehir’i istemeyen, Nilüfer’e devam etmek isteyen Bozbey’e çevrildi.

Hatta, siyasi seçenekleri üzerine spekülasyonlar başladı…

Konuyla ilgili gelişmeleri OLAY Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesine taşıdı.

Kılıçdaroğlu’nun son kararı: Bursa Büyükşehir’e Bozbey!

Aslında… Gelinen nokta  CHP örgütü ve Bursa kamuoyu için hiç de sürpriz değil. Çünkü, çok önceden belli olan bir karar yavaş yavaş resmileşiyor.

Nitekim…

02 Şubat günü bu sütunlarda, kurultay hazırlığı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine gelenlere söylediklerine yer verdik.

O yazıda…

Bir grup konuğuyla görüşmesinde büyük şehirlerdeki adayları konuşurken söz Bursa’ya geldiğinde Kılıçdaroğlu kafasındaki aday işaretini verdiğini aktardık:

“Bursa Büyükşehir adayımızın kendisini fazla anlatmasına da gerek kalmayacak. Gittiği yerlerde ‘Gülümseyin Nilüfer’desiniz’ desin yeter. Herkes ne demek istediğini anlar zaten.”

Sonrasında…

Bozbey adı 31 Mart 2019 seçimi için Kılıçdaroğlu ve CHP gündeminde Büyükşehir adayı olarak hep kaldı.

9 Ağustos günü de Bozbey’in bakışını yansıttık:

“Hem 2009, hem 2014’te adaylık sürecinde baş başa ikişer defa görüştük.  Bursa’da yapılan araştırmaları götürmüştüm. İki seçimde de ‘Başkan nereyi istiyorsan oraya aday gösterelim’ dedi. Böyle bir insan…”

Ardından…

13 Eylül’deki yazımızda “Kılıçdaroğlu’nun kafasında o var: Bozbey adım adım Büyükşehir’e” başlığı altında son durumu şöyle duyurduk:

31 Mart’ta seçimi kazanacak adaylarla yola çıkmak isteyen Kılıçdaroğlu’nun Osmangazi’yi kazanmak için Erkan Aydın formülü kadar, Büyükşehir için herkesin bildiği ve sevdiği Bozbey’i aday gösterme düşüncesinin devam ettiğini Ankara’dan yansıyan haberlerden anlıyoruz.

Bütün bu süreçte…

Nilüfer’de devam etmek isteyen Mustafa Bozbey net bir açıklama yapmadı, ama Büyükşehir adaylığına soğuk baktığını hep belli etti.

Gelinen noktada…

Genel Merkez kaynaklı kulisler Kılıçdaroğlu’nun son kararı olarak Bursa Büyükşehir Adaylığı için Mustafa Bozbey’i gösteriyor.

Üstelik…

Gördüğümüz kadarıyla Bursa kulisi olmaktan çıktı, yaygın medya gündeminde Genel Merkez kararı olarak yer almaya başladı.

Konuştuğumuz CHP’li dostumuz da “Genel Başkan şu an Bursa için Mustafa Başkan’dan başka isim düşünmüyor” dedi, ama şunu da ekledi:

“Nilüfer’de seçim kazanacağına inanılan bir aday bulunursa Bozbey’in Büyükşehir adaylığı kesin.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki tüm yazılar için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X