CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan ‘şehit annesine saldırı’ açıklaması

CHP Bursa İl Başkanlığı, Ulu Cami bölgesinde kurulu parti standında, şehit annesinin darbedilmesi iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan ‘şehit annesine saldırı’ açıklaması

CHP Bursa İl Başkanlığı, Ulu Cami bölgesinde kurulu parti standında, şehit annesinin darbedilmesi iddialarına ilişkin, “Ulu Cami meydan mevkisinde kurulan standımızda görevli arkadaşlar normal çalışma rutinlerini gerçekleştirirlerken, standın 500 metre ilerisinde yaşlı bir kadının bağırmalarını duyduktan sonra olay yerine doğru yöneldiklerinde vatandaşlar arasında gerginlik çoktan başlamıştır. Partimizin söz konusu bu olay ile illiyet bağı yoktur.” açıklaması yaptı. 

İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Osmangazi ilçesindeki Orhangazi Parkı’nda CHP seçim çalışma çadırının yaklaşık 500 metre ilerisinde sebebi ve çıkış noktası bilinmeyen bir tartışmaya haksız, mesnetsiz iddia ve söylemlerle iştirakçi olarak lanse edildikleri savunuldu.

Olayın gerçeklikten son derece uzak bir şekilde yansıtıldığı iddialarla anılmaktan son derece rahatsız olunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  

“Ulu Cami meydan mevkisinde kurulan standımızda görevli arkadaşlar normal çalışma rutinlerini gerçekleştirirlerken, standın 500 metre ilerisinde yaşlı bir kadının bağırmalarını duyduktan sonra olay yerine doğru yöneldiklerinde, vatandaşlar arasında gerginlik çoktan başlamıştır. Partimizin söz konusu bu olay ile illiyet bağı yoktur. Söz konusu habere konu video kayıtlarda görüldüğü üzere, olay anında tek bir Cumhuriyet Halk Partisi amblemi bulunan bayrak ve benzeri görsellerin ya da orada bulunan insanlar üzerinde parti görsellerimizin bulunduğu kıyafetlerin olmadığı, normal vatandaşlar olduğu, olay yerinin Gemlik değil Bursa Ulucami olduğu açıkça anlaşılmaktadır.”

“Stant görevlilerimiz sakinleştirmeye çalışmıştır”

Açıklamada, şehit annesinin darp edilmesi olayıyla partilerinin ve görevlilerinin hiçbir ilgisinin olmadığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: 

“Biliyoruz ki söz konusu olayın mağduru şehit annesinin yıllardır taşıdığı acının üzerine bir de ülkenin siyasal anlamda en hassas olduğu bu süreçte, haliyle hepimizden daha da çok etkilenmiş olacağı yadsınamaz bir gerçektir. Söz konusu olayda duygularını sesli bir şekilde dile getirdiği esnada, oradan geçmekte olan partimizle hiçbir ilgisi ve bağı olmayan bağımsız bir vatandaş tarafından darbedilmeye kalkışılmıştır. Bunun üzerine orada bulunan başka bir siyasi partinin seçim çalışma standına alınarak sakinleştirilmesi gerekirken, duygusal baskı sonucu daha gergin hale gelmiştir. Olaydan ve çevresel konuşmalardan bir hayli etkilenen yaşlı kadın, standımız önünden geçerken birden bağırmaya başlayarak ‘Beni siz dövdünüz’ söylemleri ile standımıza zarar verme girişiminde bulunmuş ve stant görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışılmıştır. Emniyet tarafından karakola götürüldüğünde alınan sağlık raporunun ardından ifadesini vermiş ve taraflar arasındaki yanlış anlaşılma giderilerek sağlıklı bir uzlaşma sağlanmıştır.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X