CHP’de kritik gün

Cumhuriyet Halk Partisi, bugün toplanacak Parti Meclisi’nden sonra İstanbul, Antalya ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile birlikte yaklaşık 400 ilçenin adayını açıklayacak.

CHP’de kritik gün

Yerel seçimler öncesinde 467 belediye başkan adayını açıklayan CHP, kalan belediye başkan adaylarının bir bölümünü, bugün toplanacak Parti Meclisi’nin ardından açıklayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, uzun süredir üzerinde çalıştığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için kararını verdiği öğrenildi. CHP’nin İstanbul için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, Antalya için Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i, Bursa için ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i aday göstereceği iddia edildi. CHP bugün ayrıca 400 ilçenin daha adaylarını kamuoyuna ilan edecek.

İZMİR VE ANKARA 24 ARALIK, İSTANBUL İLÇELERİ 15 OCAK’TA

Ankara, İzmir ve Mersin ile birlikte 10 ilin belediye başkan adaylarının ise 24 Aralık’ta açıklanacağı ifade ediliyor. Ankara’da Mansur Yavaş’ın adı öne çıkarken, Sinan Aygün ve Cengiz Topel için de anketler yapıldığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için de Tunç Soyer ve Abdül Batur öne çıkarken, 2014 yerel seçimlerinde düşünülen Tunç Soyer isminde karar kılındığı ileri sürülüyor.

CHP’nin Mersin adaylığı için İstemihan Talay, Fikri Sağlar ve eski Milletvekili Serdal Kuyucoglu’nun da adları geçiyor. Adana’da, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın adaylığı konuşulurken, İYİ Parti’nin de burada Soner Çakır’ı aday göstereceği iddia edildi.

Ayrıca CHP’nin 15 Ocak’ta İstanbul’da elinde olan ilçelerde belediye başkan adaylarını açıklayacağı kaydedildi. İstanbul’da bazı ilçeler için milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Onursal Adıgüzel, Mahmut Tanal’ın da isimleri geçiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X