CHP’de şok istifa!

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz partisinden istifa etti.

CHP’de şok istifa!

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz partisinden istifa etti. Cengiz, TBMM Başkanlığı’na gönderdiği dilekçesinde, CHP üyeliğinden istifa ettiğini kaydetti. 

 

İstifa sonrası CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 127’den 126’ya düşmüş oldu. Bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 12’den 13’e yükseldi.

Cengiz, dört eski bakanla ilgili kurulan soruşturma komisyonu üyeliğinden de istifa etmişti. Cengiz, AK Partili komisyon üyeleriyle birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Rıza Sarraf ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’i dinlemişti. Komisyonun diğer CHP’li üyeleri ise bu dinlemelerin kendilerinden habersiz yapıldığını belirterek Cengiz’e tepki göstermişti. Ercan Cengiz bunun üzerine komisyondan ayrılmıştı.

Ercan Cengiz, 7 Haziran 1957’de Erzurum Aşkale’de doğdu. Savcı olan Cengiz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Çeşitli yerlerde Cumhuriyet Savcılığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı yaptı. Son olarak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X