CHP’den Arınç’a teşekkür

Torpil iddiaları ile ilgili ‘Hepsi yanlış diyemem’ diyen Arınç’a CHP’den teşekkür geldi. Tekin, ‘Size de çocuğunuza da teşekkür ediyorum, kirliliğe bulaşmadığı için’ dedi.

CHP’den Arınç’a teşekkür

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, torpil iddialarıyla ilgili “Hepsi yanlış diyemem” diye konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için “Size de çocuğunuza da teşekkür ediyorum, kirliliğe bulaşmadığı için” sözlerini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘torpil listesi’ iddialarına ilişkin, ‘herkesin çocuğu değil’ şeklinde açıklaması olduğunu belirten Tekin, şöyle devam etti:

HERKESİ KASTETMEDİK

‘Kendisine çok teşekkür ediyorum. Elbette çok haklısınız. Herkesin çocuğunu kastetmedik biz. Uzun süredir kirli işlerde çocuklarını kurye olarak kullanan siyasetçileri kastediyoruz. Bakanlıklarda kupon arsaları pazarlayanları kastediyoruz. 17-25 Aralık’ta tapelerde görüldüğü gibi, para alışverişinde olan çocukları kastediyoruz. Elbette bütün bakanların çocuklarını kastetmemiz mümkün değil. Biz sizin ne kadar rahatsız olduğunuzu biliyoruz. Kendisi itiraf etti, ‘Bakan arkadaşlar benim çocuğumu da teklif etti, ama çocuğum da benim gibi…’ dedi. Size de çocuğunuza da teşekkür ediyorum, kirliliğe bulaşmadığı için.’

DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘yolsuzlukları yapan kardeşim olsa elini keserim’ dediğini aktaran Tekin, ‘Biz el kesmelere karşıyız. Sayın Başbakan, CHP’nin size bir önerisi var, siz de yorulmayın siz de bu sorularla muhatap olmayın. Gelin geniş çaplı, kapsamlı bir yolsuzlukla mücadele yasası çıkaralım, siz de rahatlayın, yorulmayın, bu sorularla muhatap olmayın’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X