CHP’den ikinci torpil listesi

CHP’li Koç, hükümet yetkililerine yakın oldukları gerekçesiyle usulsüz olarak memur oldukları iddia edilen 19 kişinin isimlerinin yer aldığı yeni bir liste açıkladı.

CHP’den ikinci torpil listesi

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, devlet görevlilerinin yakınlarının torpil sonucu iş bulduğunu iddia ettiği ikinci bir torpil listesini açıkladı.

Daha önce KPSS’ye girmeden memurluk ve üst düzey kamu görevlerine atanan kişilerin AK Partili bakan ve milletvekillerinin torpili ile bu görevlere atandığına yönelik ’85 kişilik torpil listesi’ açıklayan Koç’un ikinci listesinde Mehmet Ali Şahin’in yeğeni Fatma Erten, AKP Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Selim Terzi, Hüseyin Çelik’in yeğeni Latif Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdürlüğünü yapan Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun oğlu Alperen Karaosmanoğlu’nun isimleri yer aldı. Koç’un açıklamaları şöyle:

İHBAR YAĞIYOR

“Bir iki canhıraş ses yükseldi. Komik açıklamalar ortaya çıktı. Hiçbirisi söylediğimiz durumu çürütmedi, reddedemedi. Bu bir başlangıçmış meğerse. Vatandaşın o kadar çok bağrı yanmış ki, o tarihten itibaren CHP’ye ihbar yağmaya başladı. Bu ihbarların hepsi eski milletvekillerinizden, bürokratlarınızdan, kendi yandaşlarınızdan geliyor. Şimdi yani siz çürüdünüz birbirinizi ihbar ediyorsunuz. Değerli yurttaşlarım, bu şekilde tüm duyumlarınızı ve haksız memur alımlarını duyurmak için bir web sitesi oluşturduk. Haksızatama.com Bütün duyumlarınızı bildirin. Bunlar kendi kaynaklarımızla doğrulandıktan sonra teşhir edileceklerdir.

DEVLET ÇÜRÜYOR

TBMM’ye araştırma önergesi vereceğiz. 2002’den itibaren KPSS’ye girmeden kaç kişi hangi bakanlıkta memur yapıldı ve nerelere yükseltildi. Ayrıca bu hafta içinde de ben bir tv programında söylediklerim için suç duyurusunda bulunuyorum demiştim. Bu ülkede namuslu savcıları göreve çağırmıştım. Çıt yok, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na biz suç duyurusunda bulunacağız. Geldiğimiz süreç budur. Çürüyen bir devlet, rüşveti yolsuzluğu bırakın kayırmayla vicdanların sömürüldüğü, kul hakkının yendiği bir yapıya dönüşmüş durumdayız, çalıyorlar da iş yapıyorlar diyebilen hala vicdanlarını köreltmemiş, AK Parti’ye inanarak oy verenler, sizin de hakkınız yeniyor.

İNÖNÜ’NÜN SÖZÜ

Bu hukuk tanımazlara, bu akraba kayırmacılarına hep beraber bir yanıt vermek zorundasınız. İsmet Paşa’nın bir sözü var “bir ülkede namuslularda en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X