CHP’den ittifak teklifine karşı hamle!

CHP, yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması için hazırladığı kanun teklifini, Meclis Başkanlığı’na sundu.

CHP’den ittifak teklifine karşı hamle!

AK Parti ve MHP arasında kurulan ittifaka karşı CHP de, seçim barajının kaldırılması için kanun teklifini verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, CHP grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç’un imzasıyla, seçim barajının tamamen kaldırılmasını öngören bir kanun teklifi hazırlandı. CHP Grubu ittifak görüşmelerinde ayrıca, Mart 2017’de parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan 5 ayrı kanun teklifini de komisyona sunarak yeniden gündeme taşıyacak.

CHP’nin teklifinin gerekçesinde ”Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasi krizin temelinde, milletin egemenliğinin temsil edildiği TBMM’nin gücünü azaltarak, yürütmenin gücünü artıran ve Cumhurbaşkanına çok geniş yetkiler tanıyan 12 Eylül Anayasası yatmaktadır. Ülkemiz içerisinde bulunduğu bugünkü siyasi krizi, parlamenter demokrasiyi güçlendirerek, güçler ayrılığı ilkesini ve hukukun üstünlüğünü egemen kılarak, Cumhurbaşkanlığını parlamenter demokratik sisteminin tanımladığı sınırların içerisine alacak reformlar yaparak aşabilir. Parlamenter demokrasi, milli iradenin TBMM’ne eksiksiz yansıtılmasıyla sağlanabilir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X