CHP’li Erkan Aydın’dan iddia: ‘Kanser ilaçları SGK kapsamında değil’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘kanser hastalarının ilaçlarını devlet ödemektedir’ açıklamasına rağmen, bu ilaçların sosyal güvenlik kapsamında olmadığını iddia etti.

CHP’li Erkan Aydın’dan iddia: ‘Kanser ilaçları SGK kapsamında değil’

HATİCE DAL

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Aydın, sağlık sektöründeki özelleştirme politikalarının vahim sonuçlara yol açtığını belirterek, “Bu mağduriyeti yaşayan önemli bir kesim de kanser hastaları” dedi. Toplantıya, kanser hastalığı nedeniyle malulen emekli olan öğretmen Duygu Aydın da katılarak hastalık sürecinde yaşadığı zorlukları dile getirdi. 

“BİNLERCE İNSAN MAĞDUR”

5 yıldır kanserle mücadele eden ve son dönemde gerekli ilaçlara erişemeyen Duygu Aydın’ın bu mağduriyeti yaşayan binlerce insandan sadece bir tanesi olduğunu kaydeden Erkan Aydın, “Tedavi sürecinde Duygu hanımın kullanması gereken ilaçların SGK tarafından geri ödeme kapsamında olmadığı bildirildi. Ailesinin imkanları 6 yılda tükenmiş.

İlacın kullanılamadığı bu süre içinde hastalık ilerlemiş. Hastalık çok hızlı yol aldığı için de tedavi planlarının da hızlıca güncellenmesi gerekiyor ancak ülkemiz ruhsatlandırma ve SGK kapsamına alma konusunda yavaş kalıyor. Temennimiz ve talebimiz bu ilaçların SGK kapsamına alınması ve tüm hastaların bu kapsamdan yararlanması” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMA BUNUN HESABINI KİM VERECEK”…

Devletin kanser hastalarına birçok imkan sağlaması gerektiğinin altını çizen Duygu Aydın da, “Radyoterapiyi özel bir hastanede alıyorum. Bu özelliklere sahip bir cihaz devlet hastanelerinde yok çünkü. Kemoterapi almaya gittiğimde birçok kez çocuklarımı da yanımda götürüyorum. Bu çocuklar oyun alanları yapılmalı. Eminim ki benim gibi binlerce anne var. Bana bir şey olursa benim 3 çocuğuma bunun hesabını kim verecek?” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X