CHP’liler 23 Nisan için yürüdü

CHP İl Başkanlığı, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ‘Milli Egemenlik Yürüyüşü’ düzenledi.

CHP’liler 23 Nisan için yürüdü

HATİCE DAL

Mahfel önünden başlayan yürüyüşe CHP PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, il yöneticileri, il-ilçe kadın-gençlik kolları, ilçe başkan ve yöneticileri de katıldı. Mahfel’den Atatürk Anıtı’na kadar çocuklarla yürüyen partililer saygı duruşunda bulunarak  İstiklal Marşı’nı okudu. Marşın okunmasının ardından yöneticiler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

BARIŞ İÇİNDE BİR TÜRKİYE…

Yürüyüşün sonunda açıklama yapan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılmasıyla, Türk milletinin Mustafa Kemal Paşa önderliğinde bu topraklarda esareti asla kabul etmeyeceği bütün dünyaya gösterildiğini söyledi. Bu anlamda 23 Nisan 1920’nin, Türk milletinin tutsaklık zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gün olduğunu vurgulayan Akkuş, “23 Nisan, bir halkın uyanışı, zincirlerini kırmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşının, ülkesi üzerinde söz sahibi olmasıdır. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızdır. Eğitim seferberliğidir, fırsat eşitliğidir, çocuklarımızın istedikleri okula gidebilme özgürlüğüdür. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras özgür ve adil bir Türkiye’dir. CHP  olarak bu bilinçle çalışacak, halkımızın verdiği sonsuz güçle hepimizin özlediği huzur ve barış içerisindeki Türkiye’yi kuracağız. Çocuklarımız, gençlerimiz, yarınlarımız için mücadelemize devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere TBMM’yi kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X