CHP’nin adayları belli oldu! İşte Bursa adayları…

Sürenin dolmasına 1 gün kala ana muhalefet partisi adaylarını kesinleştirdi. Kılıçdaroğlu İzmir’den aday olurken Bursa 1. Bölge’de Lale Karabıyık, İkinci Bölge’de de Orhan Sarıbal ilk sırada yer aldı.

CHP’nin adayları belli oldu! İşte Bursa adayları…

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde aday göstereceği milletvekili listesi netleşti. Fikri Sağlar, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem, Gülsün Bilgehan, Şenal Saruhan, Haluk Pekşen, Zeynep Altıok, Musa Çam ve Necati Yılmaz gibi partinin önemli isimleri liste dışı kalırken; AK Parti kurucusu Abdüllatif Şener ise Konya’dan aday gösterildi. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ekibinden ise sadece 4 isim aday oldu; Deniz Baykal da Antalya 1. sıradan aday gösterildi.

KILIÇDAROĞLU EKİBİNİ KORUDU

CHP’de dün (20.05.2018) düzenlenen Parti Meclisi toplantısında 24 Haziran genel seçimleri için yapılan 2 bin 319 milletvekili aday adayı başvurusu değerlendirildi. Kılıçdaroğlu önce Merkez Yönetim Kurulu’nu topladı, ardından akşam geç saatlerde Parti Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Milletvekili listelerine son şekli verilen toplantılar nedeniyle Genel Merkez binasına yöneticiler dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Kılıçdaroğlu, nihai aday listesinde kurmaylarını korurken, mevcut milletvekillerinden ise özellikle önseçimle gelen isimlerin bir kısmı liste dışı kaldı. Kılıçdaroğlu İzmir’den aday olurken, aynı şehirden DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve kumpas davası mağduru Mehmet Ali Çelebi de aday gösterildi.

ÖNSEÇİMDEN GELENLER YOK…

Mevcut milletvekillerinden özellikle önseçimden gelenlerin önemli bir kısmı tekrar aday gösterilmedi. Barış Yarkadaş, Eren Erdem, İlhan Cihaner, Tur Yıldız Biçer, Ali Şeker, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan, Fikri Sağlar, Necati Yılmaz, Gülay Yedekci, Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel’in liste dışı kaldığı belirtildi. Ayrıca Mustafa Balbay, Musa Çam, Haluk Pekşen de liste dışı kaldı.

İNCE’NİN EKİBİNDEN 4 İSİM

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ekibinden sadece 4 isim; Emre Köprülü, Mehmet Göker, Yaşar Tüzün, Tanju Özcan aday yapıldı. İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Yener Bektaşoğlu, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan tekrar aday gösterilmedi. Eskişehir’de de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ekibinden Gaye Usluer ve Cemal Okan Yüksel liste dışı kaldı. Utku Çakırözer yeniden Eskişehir adayı oldu.

İNÖNÜ’NÜN TORUNU LİSTE DIŞI…

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan liste dışı kaldı. Liste dışı kalan diğer bir isim de Sivas katliamı davasının avukatı Şenal Saruhan oldu. Maltepe Cezaevi’nde yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu CHP’den yeniden aday gösterildi.

SAADET SIRALARI BOŞ KALDI…

CHP ile ittifakta yer alan Saadet Partisi adayları için İstanbul ve Konya gibi bazı illerde adaylıklar boş bırakıldı. Saadet Partisi, isimleri bildirdikten sonra o sıralar doldurulacak. CHP 81 ildeki 600 adayını Yüksek Seçim Kurulu’na bugün (21.05.2018) verecek. Milletvekili kesin aday listeleri ise 30 Mayıs’ta ilan edilecek.
 

İŞTE CHP’NİN BURSA ADAYLARI

BURSA 1. BÖLGE

1 – Lale Karabıyık

2- Erkan Aydın

3-Nurhayat Altaca Kayışoğlu

4-Kayıhan Pala

5- Özgür Erdursun

6- Gürkan Esen

7- Zafer Yıldız

8- Serkan Öztürk

9- İbrahim Mart

10- Aytaç Şahin
 

BURSA 2. BÖLGE

1- Orhan Sarıbal

2- Yüksel Özkan

3- Mustafa Şenyurt

4- Erkan Dönmez

5- Süleyman Ayyıldız

6- Şahin Sevinç

7- Meral Altuntaş

8- Kemal Atan

9- Baran Güneş

10- Hülya Dink

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X