Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

CHP’nin çağrısı: Ülkelerin olduğu gibi kentin de demokrasisi olmalı!

Şunu her zaman savunuyoruz… Yaşamın her alanında rekabet olmalı. Üretimde, ticarette, sporda, sanatta daha iyi olabilmek için rekabete gereksinim var.

Aynı durum…

Siyaset için de geçerli. Çünkü demokrasilerde iktidarlar kadar çalışkan muhalefete de gereksinim var. Üreten, eleştiren, doğruyu gösteren muhalefet anlayışı iktidar için hata yapmadan hizmet üretmeyi getirir.

O nedenle…

Muhalefetin canlılığı, hele siyasi rekabet anlamına gelen “biz daha iyisini yaparız” iddiasıyla ortaya koyduğu performans iktidarın da daha çok proje ve daha iyi hizmet üretmesini sağlar.

Nitekim…

CHP İl Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı çalışmalarını parti örgütüyle paylaştığı toplantıda bunu gördük.

Gerçi…

Toplantının cumartesi sabahı erken saatte olması nedeniyle katılım düşük oldu, ama böyle toplantılar yerel demokrasi adına önemli.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ile Bursa milletvekilleri Dr. Ceyhun İrgilErkan Aydın ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldıkları toplantının açılışında CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş tam da bunu tanımlayan çağrı yaptı:

1.-yazi-icin-chp-il-baskani-huseyin-akkus-001.jpg“Ülkelerin olduğu gibi kentlerin de demokrasisi olmalı. Çünkü, kentlerin yaşayan mekanizmalar olduğunu bilmezseniz siyaset yapamazsınız.”

Sonrasında…

30 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde Bursa’yı kazanma iddiasını tekrarladı ve kazandıklarında nasıl bir yönetim sergileyeceklerini açıkladı:

“Baskı kuran, ele geçiren değil, paylaşan olacağız. Böyle Bursa mümkün.”

Ardından…

Geride kalan kurultayla ilgili parti içinde süren tartışmalara yönelik uyarı yaptı:

“CHP kendi iç demokrasisini geliştiren bir parti, ama kurultayın sosyal medyada tartışılmaya devam etmesi doğru değil. Biz geçmişte de genel başkanlarımızı beğenmeyip hep eleştirdik, ama unutmayın ki 1946’dan beri Türkiye’yi yönetemiyoruz.”

Şunun da altını çizdi:

“2019 son viraj, gerçek anlamda kırılma noktası.”

Sözlerinin sonunda dileğini de mesaj olarak dile getirdi:

“Bursa Nutku’na sahip çıkacağız. Mustafa Kemal’in anılarını değil, düşüncelerinin siyaset arenasında olması dileğiyle…”

 

Lale Karabıyık CHP’nin Milli Eğitim Bakanı

 

2.-yazi-icin-chp-genel-baskan-yardimcisi-prof.-dr.-lale-karabiyil.jpgKurultay öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK’da yer alan Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın yerini koruması şaşırtmadı.

Ancak…

Genel başkan yardımcılarının sorumluluk alanları açıklanırken Karabıyık’eğitim verilince, bir dönem Sena Kaleli’nin üstlendiği parti içi eğitim sanıldı.

Büyükşehir’in değerlendirildiği toplantı öncesi sohbet ederken, Türkiye için eğitim politikaları üretme görevi üstlendiğini öğrendik.

Bir anlamda…

Lale Hoca bu dönem CHP’nin Milli Eğitim Bakanı görevi yapacak.

 

CHP, Büyükşehir’in açıklamalarıyla Altepe dönemini eleştirdi

 

3.-yazi-icin-chp-sunumu-hatice-usturali-ve-erdal-aktug.jpgSunumu… CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hafize Usturalı ile Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Erdal Aktuğ birlikte yaptılar.

2017 yılı çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi’ni masaya yatırırken derslerine çalıştıklarını gösterdiler, ama bazı rakamları söylenen haliyle aldıkları izlenimi de verdiler

Büyükşehir’de başkan değişimi sonrası açıklamalardaki bilgilerden yola çıkarak Recep Altepe dönemine yönelik eleştiriler getirmeleri dikkat çekiciydi.

Başlarken…

“852 bin 394 Bursalı seçmenin oyları yok sayıldı” deyip, Altepe’nin neden istifa ettirildiğini sorguladılar, ama yönetim, planlama, imar, kentsel dönüşüm, ulaşım, bütçe, çevre, sağlık, tarım, turizm, bağlı şirketler gibi konularda Altepe dönemini başarısız buldular.

Sunumda…

Bursa’nın anayasası olan 2030 Çevre Düzeni Planı’nın 2012’den beri Bakanlık’ta beklediğini anımsatıp, “Açıklamazlarsa açıklayacağız” dediler.

Kentsel dönüşümde olduğu gibi ulaşım da CHP’den geçer not alamadı.

En büyük eleştiriyi, Büyükşehir’deki görev değişimi sonrası açıklamalara dayanarak 2018 gelirlerinin giderleri ve kredileri karşılamadığı söyleyerek ve borçlara dikkat çekerek yaptılar..

Bunun yanında…

Perşembe günü Meclis toplantısında CHP önerisiyle DOSAB Termik Santralı’na red kararı verilmesini tarihi karar yorumlayıp Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı kutladılar.

Muradiye Su tesisini ise olumlu bulup satılacağı söylentilerine karşı uyardılar.

 

Yurt dışı yolcularının gümrüğü Bursa’da yaptırma fırsatı kaçtı mı?

 

CHP’nin 2017 yılı Büyükşehir çalışmaları ve yatırımlarını değerlendirdiği sunumda “Altepe’nin yanlış ulaşım projesi” olarak deniz uçağı için de özel bir bölüm var.

Gerçi…

Büyükşehir’in eski ve yeni yönetimleri deniz uçağı zararıyla ilgili farklı rakamlar dile getiriyorlar, ama bu sütunlarda daha önce yazdığımız görüşümüz CHP sunumu izlerken yeniden aklımıza geldi:

Vatandaşın su kuşu olarak bildiği deniz uçağı ulaşımı Bursa için vizyon proje özelliği taşıyordu.

Kaldı ki…

Bugün eleştirilen eski yönetimin önemli adımlarından biri, 29 Ekim’de açılması hedeflenen yeni havaalanı ile Bursa arsında bağlantı hedefliyordu.

Hatta…

Eski yönetimin, Bursa’dan yurt dışı yolcusu taşımak için THY ile anlaşma yaptığını duymuştuk. Bursa’dan yurt dışına gidecekler Bursa Havaalanı’nda gümrük işlemlerini yapabilecekler ve böylece İstanbul’da beklemeyeceklerdi.

Bu, İstanbul’daki yoğunluğu azaltmaya yönelik küçücük de olsa katkı yapacaktı.

Görünen o ki, yeni bir uygulama getirilmezse Bursa yolcuları bu fırsatı kaçırdı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X