‘CHP’ye gelin, gerekirse amblemimizi değiştiririz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘DSP’nin bir parti olarak yoluna devam etmesini doğru bulmuyorum. Gelmeliler CHP’ye artık. Bizim altıokumuz var, altında şöyle kırmızı bir boşluğumuz var. Gerekirse güvercini de oraya yerleştiririz, amblemimizi de değ

‘CHP’ye gelin, gerekirse amblemimizi değiştiririz’

Kılıçdaroğlu, Denizli’de Pamukkale TV’nin canlı yayın konuğu oldu ve soruları cevapladı. DSP’ye çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘Yani kendilerine açık, net bir çağrım var. Bu vesileyle o çağrıyı da tekrar yinelemek isterim. Yani gelsinler partiye, DSP’yi kapatsınlar artık. Gelsinler CHP’ye biz sosyal demokrat bir partiyiz. Gelsinler birleşelim, bu işi bitirmiş olalım. Temennimiz o.

HAZİRAN HAREKETİ

Ayrıca biz tabi Haziran Hareketine de saygı duyuyoruz. Yani demokrasiden, özgürlükten yana olan bir hareketi, çağdaş uygarlıktan yana olan bir hareketi, bilimsel eğitimi savunan bir hareketi gözardı edemeyiz. Şimdi hem sosyal demokrat olacaksınız, hem çağdaş uygarlıktan dem vuracaksınız, hem aklın özgürleşmesini isteyeceksiniz, hem bilimsel eğitim diyeceksiniz ama bunları savunan bir hareketi görmeyeceksiniz. Hayır onları da görüyoruz, biliyoruz, onlara da saygı duyuyoruz. Sonuçta eğitim sisteminin çağdaş bir süreç içinde yeniden ele alınması ve değerlendirilmesi gerektiğini de savunuyoruz zaten. Biz o hareketin içinde zaten bizim milletvekili olan arkadaşlarımızda var orada. Onlar eğer seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisine destek verirlerse ayrıca çok mutlu oluruz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X