Çiftçilere özel hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün çiftçiler için gerekli tüm meteorolojik verilerle hazırladığı ‘Tarımsal Hava Tahmini’ uygulaması hizmete girdi. 

Çiftçilere özel hava durumu

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce çiftçilerin ekim, dikim, gübreleme, sulama, ilaçlama, hasat, ve hayvansal üretim gibi faaliyetlerinde ve planlamalarında yardımcı olması amacıyla Tarımsal Hava Tahmini internet sayfası hazırlandı. Tarımsal üretimde meteorolojik şartların büyük önemi bulunuyor. Kuraklık, sel, don, dolu, fırtına gibi meteorolojik faktörler çiftçilerin gelir düzeyini doğrudan etkiliyor. Hazırlanan sayfayla üreticilerin meteorolojik şartlara ilişkin önceden bilgi sahibi olarak zamanında tedbir alabilmesi, böylece en az zararla veya hiç zarar görmeden süreci atlatabilmesi hedefleniyor. ‘tarim.mgm.gov.tr’ uzantısından ulaşılabilen sayfada, tarımsal üretim faaliyetlerinde ve tarımsal araştırmalarda ihtiyaç duyulan meteorolojik tahminlerle bilgiler yer alıyor. Sayfada, genel tahminler yanında, ilçe bazlı tarımsal hava tahminleri de yayımlanıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X