Çiftçiye IPARD destekleri anlatıldı

AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı-2 (IPARD) desteklemelerinin tanıtımı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından Büyükorhan’da yapıldı.

Çiftçiye IPARD destekleri anlatıldı

AYDIN KURMUŞ

Tanıtım etkinliğine kooperatifler, üretici birliklerinin yöneticileri ve üyeleri, çiftçiler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun tarafından katılımcılara IPARD II hibe destekleri hakkında bilgi verildi. IPARD I’ in 2016’da tamamlandığını ve bu dönemde Bursa’da 220 projeye yaklaşık 82 milyon lira hibe sağlandığını ifade eden Ömer Berksun, “Desteklemeler IPARD II ile devam etmekte. Programla, süt üreten küçükbaş ve büyükbaş tarımsal işletmeler, küçükbaş ve büyükbaş besicilik, et-süt işletme tesisleri, meyve ve sebze işleme ve paketleme tesisleri, bitkisel üretim, mantar yetiştiriciliği, arıcılık, yöresel ürünler, kırsal turizm ve rekreasyon alanları, makine parkları, yenilenebilir enerji alanlarında hibe destekleri sağlanacaktır” dedi. 

Berksun, program için ilerleyen günlerde yeni çağrı ilanına çıkılacağını kaydederek, yatırım yapmayı düşünenlerin Bursa İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etmelerini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X